Pradžia
Lt En

Klaipėdos meno mecenatystės forumas

Klaipėdos meno mecenatystės forumas

Klaipėdos miesto savivaldybė kviečia į Klaipėdos meno mecenatystės forumą, kuris vyks š. m. kovo 8 d. 14 val. Klaipėdos dramos teatro Mažojoje salėje. Šio renginio tikslas paskatinti verslo ir meno bendruomenės dialogą, kurti mecenatystės tradicijas, bei pristatyti komercijos ir meno sėkmės istorijas skatinant bendruomenės pokyčius.  Renginyje dalyvaus Klaipėdos miesto kultūros įstaigų vadovai, menininkai, kūrėjai, verslo įmonių bei savivaldos atstovai. Renginio metu bus pristatoma meno mecenatystės kultūra, meno rėmimo patirtys, bus dalijamasi praktiniais patarimais kaip menas gali pasitarnauti įmonių rinkodaroje, o taip pat komerciškai sėkmingi menininkai pristatys savo sėkmės pavyzdžius.

Meno mecenatystė yra svarbi dėl kelių priežasčių. Pirma, ji leidžia menininkams ir kultūros projektams išlikti nepriklausomiems nuo politinių sprendimų priėmimo. Tai suteikia laisvę kurti unikalius kūrinius, kurie kitu atveju, galbūt, nesulauktų finansinio palaikymo. Antra, meno mecenatystė prisideda prie kultūrinės įvairovės. Remiant skirtingus menininkus ir meno sritis, galima skatinti įvairių meno formų plėtrą. Mecenatas gali remti tiek tradicines, tiek naujas eksperimentines meno išraiškos formas, prisidedant prie kultūros renginių įvairovės. Galiausiai, meno mecenatystė gali būti svarbi ekonominės plėtros priemonė. Kūrybinės industrijos gali tapti ekonominiu varikliu, prisidedančiu prie darbo vietų kūrimo, turizmo plėtros ir kitų ekonominių naudų Klaipėdos mieste.

Atlikti tyrimai rodo, kad meno įtraukimas į rinkodaros veiksmus sukuria stiprų emocinį ryšį tarp kliento ir prekės ženklo, skatina kliento lojalumą. Prekės, kurių reklamoje naudojami meno kūriniai suvokiamos kaip geresnės, vertingesnės, o įmonės, kurios susieja savo vardą su menu, vertinamos geriau. Meno mecenatystė ne tik padeda išlaikyti menininkus, bet taip pat suteikia ilgalaikę kultūrinę, socialinę ir ekonominę vertę miestui. Tai yra bendras meno bendruomenės, verslo sektoriaus ir savivaldos tikslas, skatinant meno ir kultūros puoselėjimą.

Kviečiame Jus atrasti investicijų į kultūrą ir meną svarbą, išgirsti geruosius pavyzdžius, susipažinti, padiskutuoti ir atrasti kūrybiškų meno bei verslo bendradarbiavimo galimybių. Tikimės, jog šis renginys sustiprins solidžios tradicijos pamatą Klaipėdoje.

Programa:

Renginio vedėjas Marius Drukteinis

14.00–14.10 Sveikinimo žodis. Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus;

14.10–14.30 Inga Gusiatina – Meno mecenatė, „Stemma Group“ valdybos pirmininkė;

14.30–14.50 Rugilė Cibauskaitė – Meno mecenatė, tapytoja, „ChaosArt“ įkūrėja;

14.50-15.10 K/A sesija;

15.10–15.30 Ugnė Bužinskaitė – „Noewe Art Foundation“ vadovė;

15.30–15.50 Vilius Petrauskas – „Muona Studio“ vadovas;

15.50–16.15 K/A sesija – Kavos pertrauka;

16.15–17.00  Diskusija: „Kiek mumyse dėkingumo kultūros?“

Tomas Juočys – Klaipėdos Dramos teatro direktorius;

Linas Kutavičius – Šviesų menininkas, „Lightforms“ vadovas;

Mantas Macikas – Klaipėdos miesto savivaldybės mero patarėjas;

Neringa Poškutė – Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus vadovė;

Registracija į renginį:

https://forms.gle/wqNQbgb7YausKCNZ8

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content