Pradžia
Lt En

Klaipėdos mieste pradedama želdinių inventorizacija

Klaipėdos mieste pradedama želdinių inventorizacija

Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijoje 2023 – 2024 m. bus vykdoma želdynų ir želdinių inventorizacija. Šiuos darbus atliks Klaipėdos valstybinė kolegija.

Inventorizacijos tikslas – surinkti, apibendrinti ir viešinti duomenis apie želdynų ir želdinių rūšinę sudėtį, plotus, želdinių parametrus, būklę, sudaryti sąlygas šiuos duomenis naudoti planuojant ir projektuojant želdynus, planuojant apsaugą, priežiūrą ir tvarkymą, vertinant želdynų plotų atitiktį teisės aktuose nustatytoms želdynų normoms ir nustatant želdynų ir želdinių būklės pokytį.

Inventorizacija vyks ir želdiniai bus skaičiuojami tik Klaipėdos miesto teritorijoje ne miškų ūkio paskirties žemėje, išskyrus želdinius kitos paskirties žemėje vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų pastatų teritorijose ir kolektyvinių sodų bendrijose.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos želdynų įstatymo nuostatomis, želdynus ir želdinius inventorizuojantys specialistai, pateikę asmens dokumentą, turi teisę darbo dienomis įeiti į visus želdynus ir teritorijas, kur auga želdiniai, atlikti inventorizavimo darbus, gauti reikiamą informaciją apie želdynus ir želdinius.

Dėl papildomos informacijos galite kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Aplinkosaugos skyriaus vyriausiąją specialistę Martyną Šeputienę tel. +370 46 39 32 24 arba el. paštu martyna.seputiene@klaipeda.lt.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content