Pradžia
Lt En

Kviečiame į forumą „Jūra – Lietuvos saugumui ir pažangai“ LR Seime

Kviečiame į forumą „Jūra – Lietuvos saugumui ir pažangai“ LR Seime

Kviečiame Klaipėdos regiono atstovus ir partnerius į gegužės 19 d. (penktadienį) Vilniuje vyksiantį forumą „Jūra – Lietuvos saugumui ir pažangai“, kuriame susitiks šalies jūrinio verslo ir mokslo lyderiai bei sprendimų priėmėjai. LR Seime vyksiantis renginys pristatys svarbiausius šioje srityje plėtojamus projektus ir inovacijas, o taip pat kvies aktyviau išnaudoti buvimo jūrine valstybe pranašumus.

Forumas simboliškai įprasmins ne tik gegužę švenčiamą Europos jūros dieną, bet ir iššūkių kupiną mūsų jūrinės valstybės kūrimosi procesą, kurį šiemet ženklina Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio paminėjimas. Istorinė perspektyva, o taip pat ir šiandienos geopolitinės įtampos padiktavo su saugumo tematika susijusį šiųmečio forumo turinio bloką.

Forumo atidarymo dalies svečiai - LR susisiekimo ministras Marius Skuodis, LR ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė, LR energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė. Taip pat renginio dalyvius pasveikins dvi jūrinės valstybės - Norvegijos Karalystės ambasados nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius J.E. Ole Terje Horpestad bei Nyderlandų Karalystės ambasados nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius J.E. Jack Robert Twiss Quarles van Ufford.

Išsamią forumo PROGRAMĄ kviečiame parsisiųsti čia.

Jūrinio verslo ir politikos forumas organizuojamas antrus metus iš eilės Lietuvos jūrinio klasterio iniciatyva, kurią aktyviai palaiko 2022 m. veiklą LR Seime pradėjusi Jūrinių reikalų komisija, telkianti įvairių Seimo frakcijų deleguotus parlamentarus, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Lietuvos laivų savininkų ir Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos, ekonominės plėtros agentūra „Klaipėda ID“, asociacija „Klaipėdos regionas“, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, Klaipėdos universitetas.

Svarbi informacija! Forumo dalyvių registracija ir jos patvirtinimas iš organizatorių - būtini. Registracija vykdoma iki gegužės 16 d. 10:00 val.: https://bit.ly/Jurosdiena2023

Renginys nemokamas. Forumo kalba - lietuvių. Dalyviams iš užsienio bus suteikta sinchroninio vertimo į anglų k. paslauga.

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content