Pradžia
Lt En

Kviečiame išreikšti nuomonę dėl planuojamų pokyčių Danės krantinėje

2
Kviečiame išreikšti nuomonę dėl planuojamų pokyčių Danės krantinėje

Viešoji įstaiga „Idėjos miestui“ pradėjo rengti architektūrinę-urbanistinę galimybių studiją, kuri analizuoja Danės krantinės tarp Pilies tilto ir Šiaurės rago (Senosios perkėlos) galimas pertvarkos kryptis vertinant besikeičiančią “Memelio miesto” teritoriją ir gretimybes. Tikimasi, kad galimybių studija padės įvertinti nagrinėjamos viešosios erdvės problematiką, suinteresuotų pusių ir visuomenės lūkesčius, suformuos galimas funkcinės programos gaires. Ši studija taip pat padės Klaipėdos miesto savivaldybei formuoti viešosios erdvės pertvarkos architektūrinio konkurso užduotį ir programą.

Šią studiją inicijuoja UAB Memelio miestas, kuri pagal teritorijų planavimo dokumento sprendinių įgyvendinimo sutartį įpareigota organizuoti ir finansuoti Danės upės krantinės teritorijos tarp Naujosios uosto g. ir Kuršių marių architektūrinį konkursą, parengti techninį projektą ir su statybos leidimu perduoti Klaipėdos m. savivaldybės administracijai.

Atsižvelgiant į tai, jog ši krantinės dalis yra labai svarbi miesto reprezentacinė erdvė, kuria naudojasi tiek Klaipėdos miesto gyventojai, tiek ir svečiai, o jos pertvarka turės įtakos plačiam krantinės naudotojų spektrui, šiuo metu organizuojamos įvairios darbinės diskusijos ir susitikimai su strateginiais projekto partneriais ir suinteresuotomis pusėmis. 2022 metų pradžioje planuojama vieša diskusija ir kūrybinės dirbtuvės, siekiant išgryninti pertvarkos prioritetus ir galimas pertvarkos kryptis.

Klaipėdos universiteto Socialinių pokyčių studijų centras, bendradarbiaudamas su VšĮ Idėjos miestui kviečia Klaipėdos miestiečius ir svečius užpildyti apklausos formą ir išreikšti savo nuomonę dėl būsimos krantinės atkarpos pertvarkos. Internetinės apklausos formą rasite čia .

Jūsų nuasmeninti atsakymai bus apibendrinti ir pateikti galimybių studijos ataskaitoje. Taip pat, suinteresuotų grupių ir visuomenės poreikiai bus viešai aptarti 2022 m. pradžioje.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content