Pradžia
Lt En

Moksleiviams – virtuali viktorina apie atliekų rūšiavimą

Moksleiviams – virtuali viktorina apie atliekų rūšiavimą

Balandžio 21-23 d. vyks virtuali viktorina Klaipėdos miesto moksleiviams „Ką žinau apie atliekas?“. Trijose amžiaus kategorijose moksleiviai atsakinės į įvairiausius klausimus apie atliekų vengimą, jų rūšiavimą, perdirbimą, atsakingą vartojimą, pakartotinį daiktų naudojimą bei gamtos išteklių taupymą. Pirmos trys prizinės vietos kiekvienoje amžiaus kategorijoje bus apdovanotos vertingais prizais.

Šią viktoriną organizuoja Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, o įgyvendina VšĮ Baltijos aplinkos forumas – organizacija jau daugelį metų be kitų vykdanti ir įvairias aplinkosauginio švietimo veiklas.

„Mokyti darniai sugyventi su gamta, šviesti apie teisingą atliekų tvarkymą ir ugdyti darnius kasdienius įpročius svarbu nuo pat mažens. Aplinkosauginis švietimas – viena iš Klaipėdos miesto savivaldybės misijų, kurią vykdome kasmet. Stengiamės rasti įdomių ir įtraukiančių užsiėmimų: konkursų, ekskursijų, įdomiųjų pamokų. Šiemet, daugeliui veiklų persikėlus į virtualią erdvę, pasirinkome virtualią viktoriną, kurioje sieksime skatinti ne tik gilinti moksleivių žinias apie atliekų tvarkymą, bet ir mokytis iššūkius spręsti kartu – komandoje“, - pasakoja Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

Besiruošdami viktorinai, moksleiviai pagilins žinias apie atsakingą vartojimą ir atliekų rūšiavimą, na o geriausiai pasirodžiusios komandos galės laimėti prizus visai klasei. Laimėjusios komandos bus kviečiamos pramogauti gamtoje ir leistis į išgyvenimo, orientavimosi ar paukščių pažinimo iššūkius. Nugalėtojai laimės pramogą gamtoje visai klasei bei asmeninę dovaną – po rūšiavimo maišelių komplektą. Taigi, laimėtojai galės namuose patogiai ir stilingai rūšiuoti atliekas bei, atlaisvėjus karantino sąlygoms, smagiai leisti laiką su klase gamtoje. Laimėtas dovanų kuponas pažintinei - pramoginei veiklai gamtoje galios visus kalendorinius metus.

Viktorinoje gali dalyvauti 1-12 klasių moksleiviai. 1–4 klasėms skirta viktorina vyks 2021-04-21 nuo 14 val. 5–8 klasėms skirta viktorina vyks 2021-04-22 nuo 14 val. 9–12 klasėms skirta viktorina vyks 2021-04-23 nuo 14 val.

Norinčias dalyvauti konkurse komandas (klases) registruoja komandą atstovaujantis pedagogas, užpildydamas registracijos anketą svetainėje www.bef.lt. Komandą sudaro 3-5 moksleiviai. Iš vienos mokymo įstaigos vienoje amžiaus grupėje gali dalyvauti ne daugiau nei 3 komandos.

Perskaityti detalesnes konkurso sąlygas ir už pildyti registracijos anketą galite čia.

Konkurso nuostatai.

 

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content