Pradžia
Lt En

Molo prieigos Melnragėje gyventojus pasitiks švaresnės

Molo prieigos Melnragėje gyventojus pasitiks švaresnės

Šiaurinis Klaipėdos uosto molas seniai yra tapęs gyventojų pamėgta pasivaikščiojimų vieta. Artėjant šiltajam sezonui Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos darbuotojai sutvarkė molo prieigas, kad ši vieta taptų dar patrauklesnė.

Pagrindinė bangolaužių funkcija – saugoti uosto įplaukos kanalą nuo išorinių jūros veiksnių. Tačiau daugybę metų jie turi ir socialinę funkciją – bangolaužiais klaipėdiečiai bei miesto svečiai mėgsta pasivaikščioti, nuo jų stebėti bangų mūšą, palydėti išplaukiančius ar sutikti įplaukiančius laivus, pasigėrėti besileidžiančia saule.

„Šiaurinis molas yra išskirtinė uostamiesčio vieta, tarsi magnetas traukianti miestiečius ir svečius pasigrožėti šėlstančios jūros didybe ar tiesiog pasivaikščioti ramią dieną. Pernai rudenį atvėrėme sutvarkytą molą Melnragėje, o šiemet kartu su darbuotojais nusprendėme sutvarkyti, surinkti šiukšles ir jo prieigose. Kiekviena talka – didesnė ar mažesnė ji būtų, kiekviena surinkta šiukšlė prisideda prie mūsų pačių darnesnės aplinkos, mūsų pačių sąmoningumo ir noro puoselėti savo aplinką. Dideli darbai prasideda nuo mažų“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Jau tampa gražia įmonės tradicija kasmet sutvarkyti pasirinktą vis kitą vietą, kuri svarbi ir miestiečiams. Pernai Uosto direkcija iškuopė dešimtmečius Kopgalyje riogsojusį statybinį laužą ir taip naujai atvėrusi pietinio molo link vedančias prieigas. Dar anksčiau Uosto direkcijos darbuotojai surinko maišus šiukšlių švarindami su uostu besiribojantį Smeltės botaninį draustinį.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos informacija

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content