Pradžia
Lt En

Naudotoms padangoms ne vieta prie konteinerių

Naudotoms padangoms ne vieta prie konteinerių

Prasidėjus padangų keitimo metui Klaipėdos miesto savivaldybė  primena, kad Klaipėdoje, kaip ir visoje šalyje, jau daugelį metų galioja ta pati naudotų padangų surinkimo tvarka.

Svarbiausia taisyklė – naudotas padangas griežtai draudžiama palikti šalia konteinerių, kiemuose, šalikėlėse, prie garažų ar kur nors kitur. Visos panaudotos padangos yra surenkamos ir sutvarkomos mums visiems saugiausiu būdu tik tam pritaikytose vietose.  

Kur klaipėdiečiai nemokamai gali atiduoti nebereikalingas naudotas padangas?

  1. Padangas įsigijus ir jas keičiant auservisuose, senosios padangos iš gyventojų (transporto priemonių naudotojų) yra priimamos nemokamai. Ten galima nemokamai palikti tiek padangų, kiek jų yra keičiama.  
  2. Visi padangų pardavėjai, tarp jų ir prekybos centrai, privalo nemokamai priimti gyventojo atiduodamas senas padangas, jeigu perkama tiek pat naujų, kiek atiduodama, ir jos skirtos tam pačiam transporto priemonės tipui.
  3. Naudotas padangas pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles ir ten nemokamai palikti tvarkymui. Klaipėdoje veikia 3 didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės: Šiaurės pr. 30, Plieno g. 13, Tilžės g. 66A. UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atliekų surinkimo aikštelių darbo laikus rasite adresu  https://www.kratc.lt/atlieku-surinkimo-aiksteles/. 

KRATC administruojamose aikštelėse vienas klaipėdietis per metus gali nemokamai palikti 5 naudotas lengvojo automobilio padangas. Aikštelėse priimamos tik išmontuotos padangos, o priduodant naudotas padangas aikštelėse vairuotojų bus paprašyta užpildyti atliekų deklaraciją. Ją galima užsipildyti iš anksto prieš atvykstant, parsisiuntus formą https://www.kratc.lt/atlieku-surinkimo-aiksteles/   arba jau atvykus į konkrečią atliekų surinkimo aikštelę.

Aikštelėse padangos priimamos tik iš gyventojų. Juridiniai asmenys padangas privalo atiduoti jas tvarkančiai įmonei pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo sutartį.

Primename, kad paliekant padangas prie konteinerių ar kitose miesto vietose gresia bauda iki 600 eurų.

Gyvenkime švariai ir naudotomis padangomis atsikratykime tvarkingai ir teisėtai!

Pastebėjusius Klaipėdos mieste padangomis aplinką teršiančius asmenis prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba Klaipėdos miesto savivaldybei  el. paštu: info@klaipeda.lt

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content