Pradžia
Lt En

Naudotoms padangoms prie konteinerių - ne vieta!

Naudotoms padangoms prie konteinerių - ne vieta!

Artėjant lapkričiui, kai vairuotojai privalės pasikeisti automobilių padangas į tinkamas žiemos sezonui, Klaipėdos miesto savivaldybė primena, kad Klaipėdoje, kaip ir visoje šalyje, jau daugelį metų galioja ta pati nebereikalingų padangų surinkimo tvarka.

„Svarbiausia taisyklė, kad naudotos padangos negali būti metamos nei į konteinerius, nei paliekamos kiemuose, šalikelėse, prie garažų ar kur nors kitur. Gamtoje išmestos padangos suyra daugiau nei per 100 metų, jų dūlėjimo metu išsiskiria aplinkai žalingos medžiagos. Be to, padangos yra degi atlieka, susikaupus didesniam jų kiekiui gali kilti didelė grėsmė aplinkai ir žmonių sveikatai dėl savaiminių ar tyčinių gaisrų, kurie yra sunkiai užgesinami. Todėl visos padangos turi būti surenkamos ir sutvarkomos mums visiems saugiausiu būdu tik tam pritaikytose vietose“, - sakė Rasa Jievaitienė, Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja.

Kur klaipėdiečiai nemokamai gali atiduoti nebereikalingas naudotas padangas?

  1. Padangas įsigijus ir jas keičiant servisuose, transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto paslaugas teikiančiose įmonėse, senosios padangos iš gyventojų (transporto priemonių naudotojų) turi būti priimamos nemokamai.
  2. Visi padangų pardavėjai, tarp jų ir prekybos centrai, privalo nemokamai priimti gyventojo atiduodamas senas padangas, jeigu perkama tiek pat naujų, kiek atiduodama, ir jos skirtos tam pačiam transporto priemonės tipui.
  3. Vienas iš patogiausių būdų atsikratyti senų padangų – jas pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Klaipėdoje veikia 3 didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės: Šiaurės pr. 30, Plieno g. 13, Tilžės g. 66A.

Šiaurės pr. ir Plieno g. veikiančios aikštelės dirba I-VI 9.00 - 19:00 val., Tilžės g. 66A aikštelė dirba kasdien I-V 9.00-19.00 val., VI-VII 9.00-16.00 val.

KRATC administruojamose aikštelėse per metus vienas klaipėdietis gali nemokamai palikti 5 naudotas lengvojo automobilio padangas. Aikštelėse priimamos tik išmontuotos padangos, o pristatęs asmuo turi pateikti asmens dokumentą arba vairuotojo pažymėjimą.

Aikštelėse padangos priimamos tik iš gyventojų. Juridiniai asmenys padangas privalo atiduoti jas tvarkančiai įmonei pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo sutartį.

Aplinkosaugininkai primena, kad paliekant padangas prie konteinerių ar kitose neleistinose vietose gresia bauda iki 600 eurų. Be to, už kiekvieną ne vietoje išmestą padangą gamtoje, gali tekti sumokėti 44 eurus už aplinkai padarytos žalos atlyginimą.  

Daug saugiau ir draugiškiau aplinkai, kai padangos sutvarkomos tam skirtose vietose. Todėl kartu rūpinkimės miesto švara ir naudotomis padangomis atsikratykime tvarkingai ir teisėtai.

Pastebėjusius Klaipėdos mieste padangomis aplinką teršiančius asmenis prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba Aplinkos apsaugos departamentui prie Aplinkos ministerijos tel. (8 5) 273 2995.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content