Pradžia
Lt En

Pradedami remonto darbai

Pradedami remonto darbai

Pradedami kapitalinio remonto darbai senojoje Mokyklos gatvėje (Mokyklos g. dubliuojanti gatvė). Remontuojamas ruožas nuo sankryžos su Verpėjų gatve iki Saulėtekio progimnazijos.

Pasak Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus, įgyvendinant projektą siekiama sudaryti geresnes ir saugesnes sąlygas eismui bei pėstiesiems, įrengti daugiau vietų automobiliams.

Vykdant darbus nuo senosios Mokyklos g. sankirtos su Verpėjų g. iki pat Saulėtekio progimnazijos prieigų bus įrengta D (pagalbinės) kategorijos gatvė su 12 laikino sustojimo vietų –  po 6 abiejose kelio pusėse, 1 vieta bus skirta neįgaliesiems. Į projekto apimtis įeina ir mažo tipo žiedinės sankryžos įrengimas senosios Mokyklos g. ir Laukų g. sankirtoje.

Pagerės sąlygos ir pėstiesiems – numatoma įrengti pėsčiųjų perėjas su kryptiniu apšvietimu, 2 m pločio šaligatvį, neregių vedimo juostas. Įgyvendinant projektą įrengiami ir nauji lietaus nuotekų tinklai.

Numatomas sklandus remontuojamo gatvės ruožo suvedimas su esamomis nuovažomis, sankryžomis bei važiuojant Saulėtekio progimnazijos link dešinėje pusėje esančiu šaligatviu jo neišardant.

Verpėjų gatvėje bus įrengiama dar viena eismo juosta – į Mokyklos (pagrindinę) gatvę įvažiuoti ateityje bus galima dviem juostomis, važiavimui priešinga kryptimi lieka viena juosta. Atskira rangos darbų sutartimi bus įrengiamas šviesoforas, skirtas reguliuoti automobilių eismui Mokyklos g. ir Verpėjų g. sankryžoje. Numatoma šviesoforinė sankryža su atskiromis posūkio į dešinę ir į kairę juostomis iš Verpėjų g. į Mokyklos g. bei saugiu kairiuoju posūkiu iš Mokyklos g. į Verpėjų g. Pasak mero Arvydo Vaitkaus, šie pokyčiai padidins eismo saugumą ir efektyvumą.

Senosios Mokyklos g. ruožo nuo Verpėjų g. iki Saulėtekio progimnazijos kapitalinio remonto darbus planuojama atlikti per šiuos metus. Rangovas – UAB „Kesrama“, darbų vertė – 339 693,51 Eur.

Sutartis dėl šviesoforinės Mokyklos ir Verpėjų g. sankryžos projektavimo ir rangos darbų pasirašyta su  UAB „Klaipėdos paslaugos“, sutarties vertė - 81067,58  Eur. Darbus taip pat numatoma atilikti per šiuos metus.

Vykdant darbus aplinkinių teritorijų gyventojai patirs laikinų nepatogumų. Kad eismas rangos darbų metu vyktų kiek įmanoma sklandžiau, yra parengtos eismo organizavimo schemos.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content