Pradžia
Lt En

Specialus stichinio meteorologinio reiškinio perspėjimas

Specialus stichinio meteorologinio reiškinio perspėjimas
Specialus stichinio meteorologinio reiškinio perspėjimas.
 
Antroje nakties iš sausio 13-osios į sausio 14-ąją pusėje (2.00-8.00 val.) Klaipėdos uosto akvatorijoje vakarų vėjo gūsiai sustiprės iki stichinio meteorologinio reiškinio 28 m/s.
 
Prašome pasirūpinti savo ir savo turto saugumu.
 

Pučiant stipriam vėjui lūžta dideli medžiai, krinta jų šakos, griūva silpnos konstrukcijos statiniai, virsta nepritvirtinti įrenginiai. Be to, gali sutrikti ryšiai ir elektros energijos tiekimas.

Prieš prasidedant stichijai:

perspėkite darbuotojus apie artėjantį pavojingą hidrometeorologinį reiškinį ir informuokite, kokie darbai turi būti nutraukti. Sustabdykite krovos darbus su kranais ir kituose objektuose, nedirbkite su atvira ugnimi;

sutvirtinkite laikinus statinius, konstrukcijas ir įrenginius;

sandariai uždarykite pastatų langus, duris, stoglangius ir kitas angas;

išneškite iš balkonų daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas arba juos gerai pritvirtinkite. Svarbesniuose objektuose patikrinkite avarinius elektros energijos šaltinius, pasirūpinkite kuro atsargomis;

neužmirškite kaimynų. Pasiteiraukite, ar jie girdėjo pranešimus. Gal šalia gyvena neįgalūs žmonės, vieniši seneliai, pasidomėkite, ar jais kas nors gali pasirūpinti, jei ne – padėkite jiems arba informuokite, kad nelaimės atveju jie gali skambinti skubiosios pagalbos telefonu 112.

Pučiant stipriam vėjui:

nestovėkite po aukštais medžiais, prie reklamos stendų ir elektros linijų;

nestatykite automobilių po medžiais;

namuose turėkite žibintuvėlį, atsarginių elementų, radijo imtuvą, žvakių;

nepalikite gyvenamosios vietos be ypatingos priežasties. Jeigu jūs vis dėlto privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, uždarykite langus, užrakinkite duris ir atlikite visus įprastus veiksmus, kuriuos darote išvykdami bent kelioms dienoms.

Praėjus audrai ir kieme radus nuvirtusių medžių, jų neliesti, jei įtariate, kad ant jų gali būti nukritusių elektros laidų. Tokiu atveju skambinkite 112 ir informuokite operatorius apie situaciją.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content