Pradžia
Lt En

Suremontuotose sankryžose žaliųjų rodyklių neatstatys

Suremontuotose sankryžose žaliųjų rodyklių neatstatys

Informuojame, kad įgyvendinant Transporto (eismo) valdymo sistemos diegimo projektą „Klaipėdos miesto Minijos, Pilies ir Naujojo Uosto gatvėse esančios eismo reguliavimo techninės įrangos, valdymo sistemos modernizavimas ir susijusių susisiekimo komunikacijų ir inžinerinių tinklų kapitalinis remontas“, 2022 metais buvo atliktas Klaipėdos miesto gatvių sankryžų remontas.

Vadovaudamasi Kelių šviesoforų įrengimo taisyklių 772 punktu, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2023 m. sausio 6 d. kreipėsi į VšĮ Transporto kompetencijų agentūrą, vertinančią ir derinančią lentelių su žalia rodykle, montuojamų prie raudono šviesoforo signalo, įrengimo pagrįstumą, su prašymu pakartotinai suderinti minėtų lentelių įrengimo sąrašą šiose sankryžose: Minijos g. – Agluonos g.; Galinio Pylimo g. – Sausio 15-osios g. – Minijos g. – Pilies g.; Minijos g. – Rūtų g.; Minijos g. – Bijūnų g.; Pilies g. – Daržų g.; Naujoji Uosto g. – Gegužės g.; Pilies g. – Žvejų g. Tačiau Transporto kompetencijų agentūra, vadovaudamasi atnaujinta Lentelių su žalia rodykle prie raudono šviesoforo signalo įrengimo vertinimo metodika, įsigaliojusia nuo 2023 m. sausio 1 d., nurodė eismo srautų ir eismo organizavimo duomenis pagal sankryžų schemas bei šviesoforų veikimo programų fazių diagramas atlikti iš naujo ir tik po to sankryžų eismo srautų duomenis pateikti agentūrai.

Agentūra pažymėjo, kad, vadovaujantis metodikos reikalavimais, vertinimui pateikiami eismo srautų duomenys turi būti surinkti ne anksčiau kaip prieš 6 mėnesius iki duomenų pateikimo agentūrai dienos, taip pat vertinimui turi būti pateiktos esamos situacijos nuotraukos su sankryžų eismo juostų ir šviesoforų fiksacija iš visų sankryžos pusių.

Kadangi poveikio sankryžų saugai ir pralaidumui vertinimas minėtoms Klaipėdos miesto sankryžoms jau buvo atliktas 2020 m. balandžio mėn. 10 d.-14 d., Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos nuomone leidimas lentelių su žalia rodykle įrengimui turėjo būti suteiktas supaprastinta tvarka, o ne derinant jas iš naujo.

Taigi, atsižvelgiant į agentūros išsakytus reikalavimus, šiuo metu nėra galimybės atstatyti lentelių su žalia rodykle 2022 metais suremontuotose šviesoforinėse sankryžose. Jų atstatymo arba įrengimo naujai minėtose sankryžose galimybę bus galima svarstyti tuo atveju, jeigu agentūra suteiks leidimą.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content