Pradžia
Lt En

1 mlrd. eurų Lietuvos ekonomikai: startuolių vystymui – 8,5 mln. eurų

1 mlrd. eurų Lietuvos ekonomikai: startuolių vystymui – 8,5 mln. eurų

Ekonomikos ir inovacijų ministerija, skatindama startuolių kūrimą, vystymą ir plėtrą, skelbia 8,5 mln. eurų kvietimą Vidurio ir vakarų Lietuvos regiono verslui ir viešąsias paslaugas šiame regione teikiančioms viešosioms ir privačioms įstaigoms. Investicijos bus skirtos startuolių preakceleravimui ir inkubavimui, taip pat sudaroma galimybė startuoliams dalyvauti hakatonuose.

„Per keletą pastarųjų metų Lietuvos startuolių vertė išaugo 17 kartų. Praėjusiais metais jie pritraukė 238 mln. eurų investicijų, o bendra Lietuvos startuolių vertė pasiekė 10 mlrd. eurų. Todėl keliame ambicingą tikslą – nesustoti ir dar sparčiau auginti Lietuvos startuolių ekosistemą, kuri būtų žinoma ir įvertinta tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Stiprindami Lietuvos startuolių ekosistemą, geriname verslo aplinką ir įgyvendiname į startuolių poreikius orientuotas tikslines paramos priemones. Šios investicijos sudarys palankias sąlygas  startuoliams kurtis ir palengvins galimybę vystyti produkto idėją“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Preakceleravimo ir inkubavimo paslaugas startuoliams teiks ir hakatonus organizuos pareiškėjai – Vidurio ir vakarų Lietuvos regiono technologijų plėtros ir inovacijų skatinimo viešųjų paslaugų teikėjai. Jie kvies startuolius aktyviai dalyvauti ir plėtoti idėjas.

Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma – 850 tūkst. eurų, mažiausia – 200 tūkst. eurų.

Paraiškas priima Inovacijų agentūra, jas galima teikti iki šių metų rugsėjo mėn. 18 d. Išsamias šio kvietimo sąlygas galima rasti Europos Sąjungos investicijų tinklalapyje.

Ši priemonė – iš numatyto beveik 1 mlrd. eurų plano, kuriuo siekiama sustiprinti Lietuvos ekonomiką. Iki 2023 m. pabaigos apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

 

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos informacija

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content