Pradžia
Lt En

Įgyvendintas dar vienas Klaipėdos miesto savivaldybės dalinai finansuotas projektas

Įgyvendintas dar vienas Klaipėdos miesto savivaldybės dalinai finansuotas projektas

Klaipėdos miesto savivaldybė prisidėjo prie smulkiojo ir vidutinio verslo subjekto MB „Gerų minčių cechas“ projekto „Maisto perdirbimo įranga“ įrenginių įsigijimo.

Projekto metu, kurį 2022 m. su Klaipėdos miesto savivaldybės daline  (8 000 Eur) parama ir papildomai prisidėjus savo lėšomis MB „Gerų minčių cechas“ įsigijo du įrenginius: stiklainių pripildymo mašiną ir dangtelių užsukimo mašiną.

Įmonė „Gerų minčių cechas“ Klaipėdos mieste kartu su partneriu yra įkūrusi gamybinį cechą, kuriame perdirba uogas, vaisius ir daržoves bei užsiima didmenine prekyba. Įsigyti papildomą maisto perdirbimo įrangą paskatino didėjantis klientų poreikis įvairesniems vietiniams produktams ir jų gaminiams, norima plėsti gaminamų produktų asortimentą (gaminti padažus, sultinius, užtepėles, marinuotus produktus ir kt.) bei užtikrinti efektyvesnį ir saugesnį gamybos procesą.

Klaipėdos mieste nėra daržovių, vaisių ir uogų perdirbimo cechų, kuriais galėtų pasinaudoti nedideli ūkininkai ar perdirbėjai, todėl Klaipėdos miesto savivaldybės pagalba projekto metu įsigyta įranga sudarė sąlygas teikti perdirbimo paslaugas, didinti apimtis perdirbant vietinių ūkininkų užaugintą produkciją, taip sutrumpinant maisto tiekimo grandinę Klaipėdos mieste. Gamyboje orientuojamasi į ekologiškų, nacionalinės kokybės ženklu pažymėtų produktų perdirbimą ir siekiama didinti Klaipėdos miesto pajėgumus aprūpinti savo gyventojus sveiku, vietiniu maistu.

Su įsigyta automatizuota stiklainių pripildymo mašina ir dangtelių užsukimo mašina buvo patobulinti šie gamybos procesai: sumažintas rankinis darbas, pagreitinta darbo eiga (nuo 3 iki 5 kartų), užtikrinamas stiklainių sandarumas, maisto saugumas bei kokybė. Naudojant šią įrangą, gamyboje gali dirbti vienas žmogus, tokiu būdu yra taupomos įmonės lėšos bei tinkamai paskirstoma darbo jėga. Automatizuota stiklainių pripildymo mašina naudojama skystiems ir tirštiems produktams dozuoti, skirta pripildyti stiklainius nuo 50 iki 1000 ml. Su šia mašina yra pripildoma iki 1200vnt/val.

Įsigyta automatizuota dangtelių užsukimo mašina skirta saugiai ir automatiškai uždaryti visų rūšių stiklainius su užsukamais dangteliais. Automatizuojant užsukimo procesą darbo greitis padidėjo iki 3 kartų. Taip pat yra užtikrinamas stiklainio sandarumas ir maisto saugumas.

Projektas finansuotas pagal Savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo programą. Klaipėdos savivaldybė jau ketvirtus metus skelbia smulkaus ir vidutinio verslo išlaidų kompensavimo ir dalinio finansavimo konkursus, kurių pagalba smulkus ir vidutinis verslas kuriasi ir plečia savo veiklas.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content