Pradžia
Lt En

Įgyvendintas Klaipėdos miesto savivaldybės dalinai finansuotas projektas „Menų kiemo“ įveiklinimas

Įgyvendintas Klaipėdos miesto savivaldybės dalinai finansuotas projektas „Menų kiemo“ įveiklinimas

UAB „Adseva“ įmonė, valdanti prekinį ženklą „10 TILTŲ“, sėkmingai baigė įgyvendinti projektą kuriam Klaipėdos miesto savivaldybė 2022 m. skyrė dalinę 15 000 EUR paramą.

Šio projekto tikslas buvo įveiklinti Bažnyčių g. 6 adresu esantį unikalų senamiesčio kiemą, klaipėdiečiams dar kitaip žinomas kaip „Meno kiemą“. Projekto vykdytojas dėka suteiktos paramos sukūrė analogų neturinčią kultūringo laisvalaikio erdvę, reprezentuojant Klaipėdos miesto senamiestį per visuomenės poreikiams tarnaujančią viešą pozityvią erdvę, skatinančią visuomenės kūrybiškumą, laisvalaikio praleidimą taip kuriant vertę Klaipėdos miestui. Pastaraisiais metais Lietuvoje išpopuliarėjo tvarios pramoginės pokalbių laidos, kurios sutraukia dideles auditorijas, sulaukia didelio viešumo nacionaliniu mastu. Sulaukus grįžtamojo ryšio iš meno kiemo lankytojų išgirdome poreikį suorganizuoti

„Kitokius pasikalbėjimus“ ir Klaipėdos mieste.

Vykdant projektą buvo ¡gyvendintos kelios, skirtingos veiklos, dėka kurių ir 2022 m. vasarą fachverkinis kiemas tapo viena lankomiausių laisvalaikio ir kultūros erdvių.

Projekto metu įrengėme vasaros sceną, kurios lankytojai galėjo ateiti ir mėgautis kokybiška muzika. Dėl įrengtos vasaros scenos meno kiemas tapo traukos centru ir šią vasarą į kiemo koncertus atėjo daugiau negu 5 tūkst. muzikos gerbėjų. Vasaros scenoje koncertavo Giedrė, Saulės Kliošas, Kiti Kambariai, Jonas ir JieDU, Kilovatiniai balandžiai, Uostamiesčio Jazz Trio, Amber Hunters, Ingaja. Dalis koncertų buvo nemokami, finansuojami šio projekto lėšomis, Giedrês ir Saulês Kliošo koncertuose dalyvavo 300-400 žmonių, kurie atvyko iš įvairių Lietuvos miestų ir džiaugėsi, kad Klaipėdoje atsirado tokia autentiška kultūros erdvė.

Vasaros scenoje taip pat vienam vakarui įsikūrė ir „Kitokie pasikalbėjimai“ komanda. Pokalbių laidą, vedė žinomas televizijos žurnalistas, laidų vedėjas bei prodiuseris, filmų garsintojas, rašytojas Rytis Zemkauskas. Svečiuose lankėsi ir į nepatogius klausimus atsakinėjo — Ieva Narkutė, viena geriausių humoro jausmą turinti atlikėja, neatsiejama „Eurovizijos“ atrankos komisijos dalis. Šis renginys sulaukė didelio lankytojų srauto į Klaipėdos senamiestį, buvo tiesiogiai transliuojamas visoje Lietuvoje ir taip prisidėjo prie Klaipėdos miesto garsinimo ir teigiamo įvaizdžio formavimo.

Projekto metu šešis sekmadienius žaliajame kieme vyko mados pop-up „Kūrėjų skveras“, kurio metu Klaipėdos kūrėjai eksponavo ir pardavinėjo savo produkciją. Pop-up metu vyko kakavos degustacijos, diskusijos apie tvarumą, kūrybiškumą ir iššūkius mados versle. "Kūrėjų skvere" įsikūrė ir jaukus mainų turgelis, dalis kokybiškų ir naujų rūbų bei avalynės buvo paaukoti Ukrainos vaikams.

Projekto metu, bendradarbiaujant su kino klubu “8 1/2” liepos-rugpjūčio mėnesiais buvo

suorganizuoti 7 kino seansai po atviru dangumi. Kino seansai miesto gyventojams ir svečiams buvo nemokami. Rodyti įvairaus žanro, aukštos meninės vertės nauji ir senesni filmai, kurie buvo parinkti kartu en kino klubu „8 1/2“. Prieš kino seansus miesto gyventojai ir svečiai dalyvavo gyvuose pokalbiuose Klaipėdos miestui aktualiais klausimais: kino ir teatro kūryba, diskusija ar Klaipėda galėtų būti mažoji Kopenhaga. Vasaros kino sezonas uždarytas „MEMEL FEST“ trumpo metro teatro-kino ir „BLON“ animacijos ir video žaidimų festivaliais. Džiaugiamės, kad įrengtas kino kiemas tapo kūrybos ir meno erdve įvairioms kultūros bendruomenėms kurti ir vykdyti veiklas.

Kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe įgyvendintas projektas turi aiškų tęstinumą, kadangi sukurta infrastruktūra ir sėkmingas įdirbis leidžia jau ir kitais metais sukviesti miestiečius bei svečius į kino seansus , muzikos vakarus, pasirodymus bei patirti stebinančią, nuolatos veikiančią kultūros erdvę.

Projektas finansuotas pagal Savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo programą. Klaipėdos savivaldybė jau ketvirtus metus skelbia smulkaus ir vidutinio verslo išlaidų kompensavimo ir dalinio finansavimo konkursus, kurių pagalba smulkus ir vidutinis verslas kuriasi ir plečia savo veiklas.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content