Pradžia
Lt En

Klaipėdos verslo augimui ir talentų pritraukimui – trys paskatos

Klaipėdos verslo augimui ir talentų pritraukimui – trys paskatos

Klaipėdos miesto savivaldybė praėjusiais metais pradėjo įgyvendinti 2021 m. miesto tarybos patvirtintas tris paskatas verslams, specialistams bei konferencijų rengėjams. 2022 m. paskatai kurti naujas darbo vietas paslaugų centruose ir IRT paslaugų įmonėse pasirašytos 2 sutartys dėl 12 darbo vietų įsteigimo už 15 840,00 Eur, paskata aukštos kvalifikacijos specialistų pritraukimui pasinaudojo 9 talentai iš kitų šalies miestų, su kuriais buvo pasirašytos sutartys už 18 000 Eur. Paskatos tampa kasmetinėmis, todėl naujas paraiškas jau galima teikti nuo šių metų sausio 31 d.

 

Aukštos profesinės kvalifikacijos specialistų pritraukimas

Į Klaipėdą persikelti nusprendę specialistai iš kitų šalies miestų ir užsienio valstybių gali pretenduoti į finansinę paskatą būsto nuomai bei lietuvių kalbos kursams. Šia paskata gali pasinaudoti net 64 specialybių atstovai, kurie ne trumpesniam nei vienerių metų laikotarpiui nusprendžia dirbti ir gyventi Klaipėdoje. Vienam pareiškėjui numatyta 2 000 Eur būsto nuomos kaštams padengti ir 400 Eur lietuvių kalbos kursams, jei asmuo atvykta iš kitos šalies. „Klaipėda ID“ specialistai pasirengę naujakuriams padėti ieškoti tinkamo būsto, deklaruoti gyvenamąją vietą, rasti jų vaikams mokyklą ar darželį bei į jį užsiregistruoti.
Dėl paraiškų teikimo ir konsultacijų kreiptis į Kristiną Postornak, tel. + 370 696 68867, el. p. kristina@klaipedaid.lt

 


Finansuojamos naujų darbo vietų kūrimo išlaidos

Smulkaus ir vidutinio verslo įmonės, norinčios kurti naujas darbo vietas Klaipėdos mieste,  steigti ir plėsti paslaugų centrus bei informacijos ir ryšių technologijų verslus gali pasinaudoti finansine paskata. Parama taikoma kuomet planuojama sukurti ne mažiau nei 6 darbo vietas, viena darbo vieta finansuojama iki 1 800 Eur. Maksimali paskatos suma vienai paraiškai  gali siekti 36 000 Eur – už 20 naujų darbo vietų. Į paskatos išmoką pretenduojančios įmonės vidutinis darbo užmokestis turi būti ne mažesnis už Klaipėdos miesto vidutinį mėnesinį darbo užmokestį, skelbiamą Lietuvos statistikos departamento.  Ši paskata orientuota į tikslinius verslus – paslaugų centrus, paslaugų įmones. 
Dėl paraiškų teikimo ir konsultacijų kreiptis Virginiją Ketlerienę tel.+370 618 31858  el. p. virginija@klaipedaid.lt

 

Klaipėda – kylantis konferencinio turizmo miestas

Juridiniai asmenys Klaipėdoje ketinantys organizuoti ne mažiau kaip dvi dienas truksiančią mokslo ar verslo konferenciją, kongresą, susitikimą, forumą ar seminarą gali pretenduoti į 5 000 eurų finansinę paskatą. Renginio tema turi būti priskirta vienai iš šių: jūrinė ekonomika, pažangios pramonės ekonomika, bioekonomika ar paslaugų ekonomika. Finansavimo sąlygose apibrėžiamas dalyvių skaičius – ne mažiau kaip 100, iš kurių bent 25 proc. būtų atvykę iš užsienio šalių. Siekiant mažinti sezoniškumą, remiamas renginys turi vykti ne turistinio sezono metu, t. y. spalio 1 d. – gegužės 1 d. 
Norint pasinaudoti konferencinio turizmo paskata dėl detalesnės informacijos kreiptis į Virginiją Ketlerienę tel.+370 618 31858 , el. p. virginija@klaipedaid.lt

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content