Pradžia
Lt En

Savivaldybė lauko kavines aprūpins dezinfekciniu skysčiu

Savivaldybė lauko kavines aprūpins dezinfekciniu skysčiu

Klaipėdos miesto savivaldybė kartoja praėjusių metų dezinfekcinio skysčio dalinimo iniciatyvą lauko kavinėms ir kviečia visus lauko kavinių, turinčių leidimą prekiauti lauke, savininkus pasinaudoti galimybe ir nemokamai apsirūpinti dezinfekciniu skysčiu, skirtu saugiai aplinkai užtikrinti.

„Klaipėda viena pirmųjų dar vasario mėn. parengė COVID-19 valdymo ir pagalbos verslui priemonių planą, kurio vertė beveik 2 mln. Eur. Buvo numatyta nemažinti finansavimo nevyriausybiniam sektoriui ir taip prisidėti išsaugant darbo vietas, verslą atleisti nuo vietinių rinkliavų, sumažinti nekilnojamo turto, žemės ir žemės nuomos mokesčius 10 proc., o svetingumo sektoriui – 40 proc. Savivaldybė išnaudojo visus savo dispozicijoje turimus įrankius, kad prisidėtų prie verslo išsaugojimo“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Nuo balandžio 22 d. atsidarys lauko kavinės, todėl savivaldybė rūpinasi užtikrinti saugias sąlygas visiems jų lankytojams ir kviečia verslininkus užtikrinti prevencines priemones nuo koronaviruso plitimo ir dezinfekuoti liečiamus paviršius.

„Verslas ilgai laukė galimybės pradėti dirbti ir yra pasiruošęs tai daryti – Klaipėdos miesto savivaldybės administracija jau yra išdavusi 82 leidimus lauko kavinėms. Savivaldybės parama dezinfekciniu skysčiu sumažins verslo patiriamas išlaidas privalomiems reikalavimams įgyvendinti“, – sako savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Lauko kavinių, turinčių leidimą prekiauti lauke, savininkai, kurie norėtų gauti dezinfekcinio skysčio, turėtų kreiptis telefonu +370 612 84719 arba el. paštu reklama@klap.lt ir susitarti dėl skysčio atsiėmimo laiko. Viena lauko kavinė, kurios plotas yra iki 100 kv. m. 1 mėnesio laikotarpiui galės gauti 100 litrų dezinfekcinio skysčio, kiekis gali būti didinamas proporcingai kavinės plotui. Atkreipiame dėmesį, kad dezinfekcinis skystis yra skirtas tik paviršių dezinfekcijai bei aplinkai lauko kavinės teritorijoje. Atsiimant dezinfekcinį skystį, būtina turėti savo talpą.

Informaciją apie visas Klaipėdos miesto savivaldybės taikomas pagalbos verslui priemones, prašymų šablonus bei kur kreiptis rasite savivaldybės svetainėje adresu https://www.klaipeda.lt/lt/verslui/informacija-verslui-del-covid-19/7777

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content