Pradžia
Lt En

Užimtumo efektyvumo analizės pristatymas

Užimtumo efektyvumo analizės pristatymas

Kiekvienais metais Klaipėdos miesto savivaldybė įgyvendina užimtumo didinimo programas, skirtas Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijoje gyvenantiems darbo neturintiems bei socialinę atskirtį patyrusiems asmenims.

Praėjusiais metais įgyvendinant Užimtumo didinimo programą Klaipėdos mieste buvo pasiekti ir viršyti numatyti tikslai. Įdarbinta daugiau socialiai pažeidžiamų asmenų, daugiau jų įsidarbino ir liko dirbti pasibaigus Programos terminui. Tokiu būdu buvo užtikrinamas ankstesnių Užimtumo didinimo programų tęstinumas, siekiant pagrindinių tikslų – didinti Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojų užimtumą, padedant jiems integruotis į darbo rinką, mažinti piniginės socialinės paramos gavėjų skaičių ir kt.

2022 metais Užimtumo didinimo programos priemonėse iš viso dalyvavo 131 dalyvis (2021 m. dalyvavo 140 asmenų), iš jų: 55 asmenys dalyvavo priemonėje „Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektų vykdymas“, 76 asmenys dalyvavo priemonėje „Laikinųjų darbų organizavimas“, kur vidutiniškai vieno laikiniesiems darbams įdarbinto asmens darbo trukmė truko 3,5 mėn. Iš 55 asmenų, dalyvavusių priemonėje „Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektų vykdymas“, įsidarbino 23 asmenys (2021 m. tokių asmenų buvo 4) įsidarbino (tai sudaro 42 proc. visų 2022 m. dalyvavusių projektų veiklose asmenų), o iš 76 laikinuosius darbus dirbusių asmenų įsidarbino 21 asmuo (2021 m. tokių asmenų buvo 11) –tai sudaro 28 proc. visų 2022 m. laikinuosius darbus dirbusių asmenų.

Pažymėtina, kad Užimtumo didinimo programos veiklose per 2022 metus taip pat dalyvavo asmenys, atvykę į Lietuvos Respubliką dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje.

Užimtumo didinimo programai, finansuojamai iš savivaldybių biudžetams skirtų valstybės biudžeto tikslinių dotacijų, pernai buvo skirta 313,7 tūkst. Eur, t.y. 41,7 tūkst. Eur daugiau nei 2021 metais.

2022 M. UŽIMTUMO DIDINIMO PROGRAMOS EFEKTYVUMO ANALIZĖ

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content