Pradžia
Lt En

Projektas „VR the future“

Klaipėdos miesto savivaldybė įgyvendina Erasmus+ projektą „VR Are the Future“ (identifikavimo numeris KA220-YOU-D03977BE)  – tai novatoriškas projektas, kurio tikslas – plėtoti darbo su jaunimu praktiką, panaudojant tokias įtraukiąs technologijas kaip virtuali realybė (VR) ir 360° vaizdo įrašai. Šiame projekte daugiausiai dėmesio skiriama jaunimo darbuotojų skaitmeninių kompetencijų stiprinimui, siekiant pagerinti darbo su jaunimu kokybę ir skatinti inovacijų plėtrą darbe su jaunimu. Projektas įgyvendinamas kartu su partneriais iš Kroatijos, Latvijos ir Kipro. Projekto įgyvendinimui skirta suma – 250 000 Eur.

Pagrindiniai projekto uždaviniai:

  1. Projektu siekiama suteikti jaunimo darbuotojams būtinų įgūdžių, padedančių efektyviai naudoti VR ir 360° vaizdo įrašus savo darbe, taip suteikiant jiems galimybę užtikrintai naudotis skaitmeninėmis priemonėmis.
  2. Integruojant įtraukiąs žiniasklaidos priemones į darbo su jaunimu praktiką, projektu siekiama didinti kokybę ir inovacijų plėtrą darbe su jaunimu.
  3. Naudojant įtraukiąs technologijas, projektas siekia skatinti neformalaus mokymosi patirties pripažinimą ir sklaidą.

Projekto metu bus sukurti 6 edukaciniai 360° vaizdo įrašai, tinkami integruoti į virtualios realybės akinius; jaunimo darbuotojų kvalifikacijos modelį, apibūdinantį reikalingas kompetencijas ir įrankius, reikalingus integruojant virtualią realybę ir 360° vaizdo įrašus darbe su jaunimu; vadovą, kaip naudoti sukurtus edukacinius vaizdo įrašus darbe su jaunimu.

Projektas finansuojamas iš Europos sąjungos lėšų.

Projekto vadovė – Agnė Kovalenkaitė, agne.kovalenkaite@klaipeda.lt, +370 46 396056

Projekto koordinatorė – Eglė Šerutytė, egle.serutyte@klaipeda.lt.

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content