Pradžia
Lt En

Antikorupcijos dienai kūrybiškumo konkursas jaunimui „Nuo vokelio iki nuoVOKU‘mo“

Antikorupcijos dienai kūrybiškumo konkursas jaunimui  „Nuo vokelio iki nuoVOKU‘mo“

Ruošdamasi gruodžio 9-ąją kartu su visu pasauliu devynioliktą kartą minėti Tarptautinę antikorupcijos dieną, Klaipėdos miesto savivaldybė ir Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia jaunimą (vyresnių klasių moksleivius, studentus ir kt.) dalyvauti konkurse „Nuo vokelio iki nuoVOKU‘mo. Partneris – Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba.

Nors tai linksmas kūrybiškumą skatinantis konkursas, jo atsiradimo priežastis ir idėja – rimta, gimusi iš bendros šaknies, o kartu takoskyros tarp vokelio – nesąžiningo elgesio įrankio, vieno iš korupcija sergančios visuomenės simbolių ir nuovokumo, su kuriuo vokiečių filosofas Hansas-Georgas Gadameris sieja sąžinės fenomeno klausimą.

Konkurso tikslas – formuoti 14-29 metų jaunimo antikorupcinį sąmoningumą, skatinant gyvenime elgtis nuovokiai, dorai, sąžiningai, pilietiškai.

KURK ATEITIES ISTORIJĄ, KURIOJE NEBĖRA KORUPCIJOS!

  1. Su korupcija siejamiems žodžiams pritaikyk naujas, šmaikščias, su korupcija nieko bendro neturinčias reikšmes (pvz. klastojimas – klasės atsistojimas įėjus mokytojui), ir jas vartodamas parašyk linksmą istoriją arba nupiešk komiksą. Galimas kūrinių elektroninis variantas.
  2. Kūrinį voke, puiku, jei paties padarytame, nurodęs kontaktus iki 2023 m. gruodžio 5 d. pristatyk į Jaunimo biblioteką (Tilžės g. 9), arba kitą Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio  Kanto viešosios bibliotekos padalinį. Sukurtą elektroninėmis priemonėmis failą (atitinkamai tekstiniu arba vizualiniu) atsiųsk el.paštu jaunimas@biblioteka.lt.
  3. Tavo darbas dalyvaus kūrybiškumo konkurse. Nugalėtojai bus paskelbti gruodžio 9 d. ir apdovanoti Klaipėdos miesto savivaldybės ir Specialiųjų tyrimų tarnybos įsteigtais prizais.
  4. Atrinkti darbai bus eksponuojami Jaunimo bibliotekoje nuo gruodžio 9 d.

Prieš dalyvaujant konkurse kviečiame susipažinti su konkurso nuostatais, informacija skelbiama  https://bit.ly/kurybiniskonkursas (www.biblioteka.lt)

Būtume dėkingi jei prieš kurdami istoriją moksleiviai, mokytojų, nukreipti ir paskatinti, pasidomėtų esamomis, su korupcija susijusių žodžių reikšmėmis, padiskutuotų apie korupcijos daromą žalą valstybei, visuomenei, aptartų mūsų kiekvieno deramą elgesį, susidūrus su korupcijos atveju.

Daugiau informacijos tel. 8 (46) 314728.

 

ORGANIZATORIAI:

Klaipėdos miesto savivaldybė

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka

PARTNERIAI
Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content