Pradžia
Lt En

JAUNIMO BIBLIOTEKOJE – VOKIEČIŲ KALBOS PAMOKOS SU SAVANORE MAREN IŠ VOKIETIJOS!

JAUNIMO BIBLIOTEKOJE – VOKIEČIŲ KALBOS PAMOKOS  SU SAVANORE MAREN IŠ VOKIETIJOS!

Skubėkite į Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Jaunimo padalinį (Tilžės g. 9). Čia visų, kuriuos domina vokiečių kalbos pradmenys, kasdienės frazės, Vokietijos kultūra bei tradicijos laukia savanorė Maren iš Vokietijos. Ji siūlo mokytis drauge! Pamokos prasidės rugsėjo 14 d. 17:15 val., vyks kas antrą ketvirtadienį, bus vedamos vokiečių ir anglų kalbomis. Būtina registracija, nes vietų skaičius ribotas. Pradėkite rugsėjį neįprastai – „Lernen Sie Deutsch!“ – mokykitės vokiečių kalbos!

Užsiėmimų metu susidraugausite su savanore Maren atvykusia  iš Vokietijos miesto Neunburg vorm Wald, Bavaria. Mergina tik baigusi mokyklą prieš būsimas studijas nusprendė praplėsti akiratį ir susipažinti su kitomis kultūromis bei naujais žmonėmis. Pasirinkti mūsų biblioteką paskatino filosofo Imanuelio Kanto vardas! „Iš visų pasiūlymų, kurių sulaukiau, šis man pasirodė įdomiausias. Galbūt Lietuva nėra tipiška šalis, į kurią vyktum, bet tai man ją darė dar įdomesne. Žmonės nežino daug apie Lietuvą ir man tai buvo gera proga pažinti šią šalį ir jos kultūrą, juolab, kad greičiausiai nebūčiau su ja susidūrusi kitaip. Lietuva turi įdomią istoriją. O mano pasirinkimą paskatino tai, kad biblioteka vadinasi Imanuelio Kanto vardu“, – pasakoja savanorė Maren iš Vokietijos.

Maren Klaipėdoje bus tik penkis mėnesius, iki kitų metų sausio, tačiau juos praleisti nusiteikusi entuziastingai. Domisi istorija bei įdomiais įvykiais ir asmenybėmis iš praeities: nuo senovės mitų ir legendų iki modernėjantį pasaulį šiurpinusių istorijų, žymių moterų, žmonių, su kažkur nuo jų pabėgusia sėkme.

Savanorystė mūsų bibliotekoje vykdoma pagal Europos sąjungos rėmimo programą „Europos solidarumo korpusas“.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content