Pradžia
Lt En

KLAIPĖDOJE SUPERHEROJŲ STOVYKLA: „SUPERHU“

KLAIPĖDOJE SUPERHEROJŲ STOVYKLA:  „SUPERHU“

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC), bendradarbiaudamas su kūrybiškumo akseleratoriumi Vivita Lithuania ir VDA Klaipėdos fakultetu, liepos 10–28 d. kviečia 9–12 m. vaikus į interaktyvią technologijų bei dizaino stovyklą „SuperHu“ (VDA Klaipėdos fakulteto kiemelyje, Daržų g. 18). Stovykloje vaikai kurs, eksperimentuos, išbandys įvairias technologijų ir meno jungtis. Projekte dalyvauja Klaipėdos regione kuriantys menininkai: dailininkė Eglė Kontrimienė, skulptorius Alfonsas Lekavičius, grafikos dizaineris, VDA dėstytojas Martynas Lapas, grafikė Urtė Jasenka, grafikė Žaneta Jasaitytė-Bessonova, dizainerė Ieva Marija Dautartaitė.

Dizaino edukacijos svarba – aktuali ir reikalinga siekiant išugdyti į ateitį orientuotą, iniciatyvią, smalsią, technologiškai raštingą, atvirą bei socialiai atsakingą asmenybę. Interaktyvi technologijų bei dizaino stovykla „SuperHu“ – tai ne tik linksmai praleistas laikas su naujais draugais bei mentoriais, bet ypatinga vieta, kurioje bus daug kūrybinių užsiėmimų, asmeninių atradimų ir savarankiškų sprendimų.

Kūrybinio proceso metu 9–12 metų vaikai ugdys kūrybinį mąstymą, mokysis dizaino, meno ir technologijų pagrindų. Naudojantis tradicinėmis ir naujosiomis technologijomis kurs ir susipažins su skirtingomis dizaino sritimis, jų poveikiu šiandienai, bus skatinami tapti atsakingais kūrėjais ir vartotojais.

Antrus metus vykstantis bendradarbiavimas

Stovykla „SuperHu“ yra projekto „Dizainas + technologijos + menas“ dalis. Šis projektas sėkmingai tęsiamas antrus metus. Projektą įgyvendina KKKC, bendradarbiaudamas su kūrybiškumo akseleratoriumi Vivita Lithuania ir VDA Klaipėdos fakultetu.

Vivita Lithuania atstovė Gaudvilė Ščervianinaitė džiaugiasi, kad Vivita kūrybiškumo akseleratoriaus turimą tarptautinę edukacijos ir mentorystės patirtį galima pritaikyti šio projekto veiklose: „Vivita, būdama tarptautine kūrybiškumo skatintojų ir smalsių kūrėjų bendruomene nekantrauja susitikti su Klaipėdos vaikais ir jaunimu. Savo veiklose siekiame vaikams suteikti atvirą, įkvepiančią aplinką kūrybai, saugią vietą jų idėjų įgyvendinimui bei kūrybiniam eksperimentui. Todėl šis projektas puiki galimybė suteikti vaikams neribotą kūrybinę laisvę“.

Stovyklos metu vaikai galės sudalyvauti trijose pamainose:

PIRMA PAMAINA: „SUPERHEROJAUS SLAPTOJI BAZĖ“

Liepos 10–14 d. 

Jaunieji kūrėjai turės galimybę artimiau susipažinti su superherojų pasaulio užkulisiais, pavyzdžiui, sužinoti: kaip ir kodėl buriamos superherojų komandos (ar net ištisos visatos)? Kokį poveikį superherojų pasaulyje turi spalvos ir kiti dizaino elementai? Kaip galima suprojektuoti ypatingą, įdomią herojų būstinę? Stovyklautojai, padedami mentorių, galės naudotis įvairiomis technikomis bei technologijomis, tam, kad sukurtų savo svajonių superherojų būstinę (slėptuvę).

ANTRA PAMAINA: „SUPERHEROJAUS NENUGALIMASIS KOSTIUMAS“

Liepos 17–21 d. 

Stovyklautojai pasiners į paslaptingą superherojaus pasaulį ir susikurs autentišką herojaus kostiumą. Vaikai, susipažinę su – elektronikos, maketavimo, modeliavimo, siuvimo ir grafinio dizaino pagrindais, išmoks kurti ir realizuoti netgi fantastines idėjas. Jie taip pat turės ir galimybę perprasti, ką reiškia vienas, ar kitas superherojaus ženklas bei susikurti savo „super“ simbolius. Jaunieji kūrėjai pasidarys kostiumo projektus (prototipus). Stovyklos metu vaikai taps tikrais technologijų ir dizaino superherojais!

TREČIA PAMAINA: „SUPERHEROJAUS MAGIŠKASIS ŠALMAS“

Liepos 24–28 d. 

Šioje stovyklos dalyje skatinsime vaikus susikurti unikalų superherojaus šalmą. Vaikai, naudodamiesi stovyklos laboratorijos technologijomis ir įrankiais, turės galimybę pasinerti į magišką saviraiškos pasaulį. Jie susiprojektuos ir pasidarys unikalų superherojaus šalmą, tapsiantį jų ypatingų galių bei jėgos simboliu. Jaunieji kūrėjai atras skirtingas šalmo formas, eksperimentuos su jo gaminimo būdais. Mūsų mentoriai padės vaikams išmokti naujų įgūdžių, lavinti kūrybinį potencialą – nuo elektronikos panaudojimo, maketavimo, modeliavimo iki pjovimo.

Papildomos edukacinės veiklos

Visos stovyklos metu – penktadieniais (liepos 14, 21, 28 d.), vyks papildomos edukacinės dirbtuvės skirtos įvairaus amžiaus vaikams iš socialiai jautresnių šeimų. Edukacijas ves KKKC kiemo rezidentės Urtė Jasenka ir Žaneta Jasaityte-Bessonova.

Projektas Kūrybiškumo stovykla „Dizainas + technologijos + menas“ yra tęstinis ir vykdomas antrus metus, projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content