Pradžia
Lt En

Klaipėdos Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje – savanoris iš Sakartvelo

Klaipėdos Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje – savanoris iš Sakartvelo

Klaipėdos m. sav. Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia susipažinti su Revaz Revishvili – savanoriu iš Sakartvelo sostinės Tbilisio. Revaz savanoriaus bibliotekoje visus metus – nuo š. m. balandžio iki kitų metų liepos. Vaikinas studijavo psichologiją Ilia State universitete, domisi muzikos prodiusavimu, neformalaus švietimo, socialine veikla. O futbolas – mėgstamiausia jo sporto šaka!

Savanorystė Klaipėdos Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje vykdoma pagal Europos solidarumo korpuso programą, tarpininkaujant Rietavo atviram jaunimo centrui.

„Labai džiaugiuosi čia būdamas, nes visuomet maniau, kad Sakartvelas ir Lietuva labai artimos. Ši programa man tiek iššūkis, tiek nauja patirtis. Tikiuosi, kad galėsiu pasidalinti savo žiniomis – norinčius pasimokyti sakartvelų kalbos, besidominčius muzikos istorija pakviesiu į susitikimus pokalbiams „Muzika: nuo senovės iki mūsų“, – entuziastingai sako Rezi.

Taigi, bibliotekos padaliniuose, renginiuose, vasaros poilsio stovyklose, Interaktyvioje vasaros skaitykloje Karlskronos aikštėje pamatę juodbruvą jaunuolį, žinokite, tai jis – mūsų savanoris Rezi! Drąsiai kalbinkite!

Bibliotekoje noriai savanoriaujama

Biblioteka akredituota dalyvauti Europos sąjungos iniciatyvoje – Europos solidarumo korpuso programoje nuo 2015 metų. Pirmųjų savanorių  iš užsienio šalių sulaukėme  2016  metais Tatevik Tadevosyan (Armėnija) ir Martina Ordine (Italija), 2018 m.  bibliotekoje savanoriavo Andriy Tuzhykov (Ukraina),  2019 m. – Shushan Keshishyan (Armėnija) ir Alina Andeeva (Rusija), 2022 m. – Svetlana Zarenkova  (Rusija) ir Morgan Clave (Prancūzija).

Bibliotekos akreditacija pratęsta iki 2027 metų, suteikiant Europos solidarumo korpuso kokybės ženklą!

Visi savanoriai bibliotekos veikloje ir darbuotojų širdyse paliko mielus buvimo ženklus, o namo išsivežė gausybę naujų patirčių bei išsamią pažintį su Lietuva ir Klaipėdos miestu.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content