Pradžia
Lt En

Informacija dėl paramos teikimo pagal materialinio nepritekliaus mažinimo programą Lietuvoje 2024 metais

3
Informacija dėl paramos teikimo pagal materialinio nepritekliaus mažinimo programą Lietuvoje 2024...

Nuo šių metų gruodžio 1 d. priimami prašymai 2024 metams paramai pagal Materialinio nepritekliaus mažinimo programą Lietuvoje (toliau - MNM programa). Prašymai priimami Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyryje Taikos pr. 52C. Informacijos tel. 8 46 41 08 40.

Teisę gauti paramą pagal MNM programą turi šie asmenys (šeimos):

- kai vidutinės pajamos per mėnesį vienam asmeniui ar vienam iš bendrai gyvenančių asmenų neviršija 1,5 Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio;

- kai vidutinės pajamos per mėnesį vienam asmeniui ar vienam iš bendrai gyvenančių asmenų viršija 1,5 VRP,  bet neviršija 2,5 VRP dydžio, jeigu vienas gyvenantis asmuo arba bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų:

yra neįgalus, sukakęs senatvės pensijos amžių asmuo arba gaunantis bet kokios rūšies pensiją, pensijų išmoką ir (ar) šalpos išmoką;

yra šeima, auginanti 3 ir daugiau vaikų;

yra vienas iš tėvų, auginantis vaiką (-us);

yra prieglobsčio prašytojas;

yra trečiųjų šalių pilietis;

yra benamis (neturintiems nuolatinės gyvenamosios vietos).

Nevertinant vieno asmens ar bendrai gyvenančių asmenų pajamų parama gali būti teikiama gaisro, stichinės nelaimės atveju, vaikui (-ams) netekus maitintojo (-ų).

Šiuo metu Vyriausybės patvirtintas valstybės remiamų pajamų dydis (VRP) yra 176 eurai

 (1,5 VRP – 264 eurai; 2,5 VRP – 440 eurų).

Anksčiau būdavo skiriami ilgo galiojimo maisto produktai, dabar pagal MNM programą bus išduodama socialinė kortelė ir asmuo pats spręs, ką pirkti.

Atkreiptinas dėmesys, kad pasikeitus asmens ir (ar) su juo bendrai gyvenančio (-ių) asmens (-ų) pajamoms (atsiradus pajamų šaltiniui), asmuo raštu privalo ne vėliau kaip per mėnesį informuoti savivaldybės administraciją apie materialinės padėties pasikeitimą ir (ar) atsiradusias aplinkybes, turinčias įtakos teisei į paramą, teikiamą pagal MNM programą. Dėl paramos tokiais atvejais reikia kreiptis iš naujo.

MNM programos veiklos Klaipėdos miete bus įgyvendinamos kartu su Labdaros ir paramos fondu ,,Maisto bankas“  (toliau – Maisto bankas). Maisto bankas atiduos socialines korteles, teiks donacijas ir kt. Detalesnę informaciją apie paramos teikimą Maisto bankas teiks per 2024 metų I ketvirtį prašymus pateikusių ir teisę į paramą turinčių asmenų nurodytais kontaktais.

Svarbu! Pildant prašymą paramai nurodyti teisingus kontaktus, kuriais norima gauti informaciją apie paramos teikimą.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content