Pradžia
Lt En

Atvertas kelias patariamosioms grupėms formuoti

4
Atvertas kelias patariamosioms grupėms formuoti

Savivaldybės taryba atvėrė kelią naujoms patariamosioms darbo grupėms suformuoti. Tokias grupes numatoma sudaryti artimiausiu metu – jos vienys įvairių sričių visuomenės atstovus ir patars merui bei Savivaldybės administracijai svarstant miestui aktualius klausimus bei priimant sprendimus.

Patariamosios darbo grupės pakeis iki šiol prie savivaldybės tarybos veikusias visuomenines tarybas. Pasikeitus vietos savivaldos įstatymui bei išplėtus mero įgaliojimus ir funkcijas, išaugo poreikis keisti ir visuomeninių tarybų veiklos pobūdį. Rugsėjo 28 d. savivaldybės tarybos posėdyje netekusiais galios pripažinti seniau priimti sprendimai, reglamentavę visuomeninių tarybų veiklą. Tai atveria kelią naujam procesui – patariamųjų grupių suformavimui.

„Šių pokyčių siekis – visuomenės įsitraukimas svarstant miesto bendruomenei aktualius klausimus kartu užtikrinti didesnį skaidrumą. Sunkiai suprantamas kai kurių asmenų pasipriešinimas pokyčiams, nes galimybės dalyvauti, teikti siūlymus, diskutuoti ir kartu eiti geriausių sprendimų link tikrai nesumažėja, tiesiog atėjus naujai valdžiai ieškoma dar efektyvesnių ir skaidresnių veiklos formų. Privalome žvelgti į priekį ir priimti visiems, o ne atskiroms grupėms, teisingus sprendimus. Bendravimas su visų sričių ekspertais, nesvarbu, tai kultūra, menas ar sportas, visada buvo ir bus, visada išklausysime tuos, kuriems rūpi miestas, nesvarbu, ar jie bus patariamųjų grupių nariais, ar ne“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Šiuo metu rengiami patariamųjų grupių veiklą reglamentuosiantys nuostatai. Artimiausiu metu numatoma sudaryti grupes, įsitrauksiančias į procesus svarstant kultūrai, sportui, akademinei, jūrinei bendruomenei, senjorams, tautinėms bendrijoms, verslui aktualias temas, žymių žmonių, istorinių datų įamžinimo klausimus.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content