Pradžia
Lt En

Balsavimui už gyventojų iniciatyvas liko 3 dienos

1
Balsavimui už gyventojų iniciatyvas liko 3 dienos

Ketinantys atiduoti savo balsus už gyventojų dalyvaujamajam biudžetui pateiktas iniciatyvas turėtų suskubti – iki balsavimo termino pabaigos rugpjūčio 29 d. liko vos kelios dienos.

Pirmąkart Klaipėdos mieste vykdomo dalyvaujamojo biudžeto balsavimo tikslas – pakviesti uostamiesčio gyventojus aktyviai dalyvauti atrenkant patraukliausias idėjas gyvenamajai aplinkai ir viešosioms erdvėms pagerinti. Pasibaigus balsavimui bus išrinktos daugiausiai klaipėdiečių simpatijų pelniusios idėjos,  jos bus įgyvendinamos iš miesto biudžeto lėšų. Tam šiemet skirta 100 tūkst. eurų.

Klaipėdiečių aktyvumas teikiant pasiūlymus maloniai nustebino Klaipėdos miesto vadovus ir šio projekto organizatorius – buvo pateikti net 33 pasiūlymai. Iš jų balsavimui buvo atrinkta 17 gyventojų iniciatyvų (pusė jų neatitiko reikalavimų arba negalėtų būti įgyvendinamos dėl kitų priežasčių). Kokius projektus mieste įgyvendinti siūlo gyventojai dažnu atveju yra pasakoma pateikto pasiūlymo pavadinime, pavyzdžiui: „Automobilių parkavimo aikštelės įrengimas Pilies g.“,  „Žvejybos uosto rajono apželdinimas gėlėmis“, „Nauja, moderni ir šiuolaikiška vaikų žaidimo aikštelė Tauralaukyje“, „Vieša sporto erdvė dideliems ir mažiems“ (Smeltės kvartalas), „Mitologinė poilsinė ir žaidimų erdvė "Baltų saulės parkas", „99 PUŠYS“ ir kt.

Kitų gyventojų iniciatyvų pavadinimai – ne tokie iškalbingi turinio atžvilgiu, pavyzdžiui: „Vartai į Liubeką“ (Turgaus g.); „Prūsų Lietuvos siena“ (Tiltų g. 21 namo siena), „Skambantis miestas“,

Klaipėdiečių aktyvumas balsuojant už labiausiai patikusią idėją lems, kuris gyventojų pasiūlymas sulauks didžiausio palaikymo ir bus įgyvendintas už miesto biudžeto lėšas. Dar yra laiko paraginti, kad į balsavimą, kuris trunka vos kelias minutes, įsitrauktų kaimynai, draugai ir pažįstami.

Susipažinti su gyventojų balsavimui pateiktomis iniciatyvomis galima interneto svetainėje https://dalyvauk.klaipeda.lt/. Toje pačioje platformoje galima ir balsuoti.

Nesinaudojantys internetu savo balsą gali atiduoti užsukę į savivaldybės pastatą Liepų g. 11, 116 kabinetą.

Balsuoti  gali kiekvienas Klaipėdoje registruotas vyresnis nei 16 metų asmuo. Savo balsus galima atiduoti už 3 labiausiai patikusias idėjas. Rugpjūčio pabaigoje susumavus rezultatus paaiškės didžiausias gyventojų simpatijas pelnę projektai.

Balsavimas vyksta iki š. m. rugpjūčio 29 d. (imtinai).

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content