Pradžia
Lt En

Biržos tiltas laukia remonto

Biržos tiltas laukia remonto

Ieškoma būdų, kaip paspartinti Biržos tilto kapitalinio remonto darbų startą. Būtinų darbų apimtys ir galimi kaštai vertinami pakartotinai, siekiant išsiaiškinti priežastis, kodėl potencialūs rangovai mažai domisi šiuo projektu. Savivaldybės administracija konkursą dėl šio tilto remonto skelbė jau du kartus – pirmą kartą nesulaukta nė vieno pasiūlymo, o antrą kartą procedūrą teko nutraukti dėl per didelės pasiūlytos kainos.

„Tai, kad tiltą būtina remontuoti, nustatyta jau prieš kelerius metus, tad turime ieškoti būdų, kaip įmanoma greičiau pradėti darbus. Šiuo metu su specialistais vertiname, ar nereikalingos sąmatų ar paties projekto korektūros – norime įsitikinti, kad viskas suplanuota tinkamai ir galime tęsti rangovo paieškos procedūrą“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Biržos tiltas paskutinį kartą buvo tvarkytas 2019 metais, tuomet remontuoti kontrasvoriai, kiti elementai – atliktas paprastasis remontas. 2020 metais atlikus tilto ekspertizę, nustatyta, kad būtina remontuoti ir perdangą, atlikti kitus darbus, reikalingas kapitalinis remontas. 2022 metais parengtas projektas, o 2023 metais organizuotos konkursinės procedūros rangovui parinkti.

Pagal projektą būtų atliekamas tilto perdangų, metalinių konstrukcijų, sijų, ramtų, guolių, lietaus nuvedimo sistemos, pakėlimo automatikos ir mechanizmo bei kitų elementų remontas, taip pat kultūros paveldo tvarkybos darbai – išorėje matomų tilto turėklų, šviestuvų, jų atramų, prietilčių ir pamatų granitinių detalių remontas.

„Šalia esančių namų gyventojai ne kartą kreipėsi dėl vibracijos ir triukšmo, kuris sklinda, kai tiltu važiuoja transportas – vasarą neįmanoma atsidaryti lango. Teisingas tilto eksploatavimas nesukeliant diskomforto gyventojams yra tas uždavinys, kuris šiandieną sprendžiamas. Mums svarbu rasti tinkamą rangovą, kuris išspręstų tilto problemas ilgam. Savivaldybės tikslas – pasiekti rezultatą už optimalią kainą, investicija turi išspręsti problemas ne metams ar keleriems, o gerokai ilgesniam laikotarpiui. Žinoma, tilto priežiūra kainuos ir toliau, tačiau atlikus darbus, artimiausiu metu dar vieno kapitalinio remonto planuoti nebeturėtume“, – sako Klaipėdos meras.

Projekte numatyta, kad tilto kapitalinio remonto darbus būtų galima atlikti per pusantrų metų. Remonto metu apie 2,5 mėn. būtų ribojamas eismas tiltu.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content