Pradžia
Lt En

Dėl gausių kritulių daugiausia problemų pietinėje miesto dalyje

Dėl gausių kritulių daugiausia problemų pietinėje miesto dalyje

Iškritus gausiam kritulių kiekiui, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ dirba maksimaliomis pajėgomis. Per pora valandų gauta beveik pusšimtis pranešimų apie užlietus kelio ruožus ir kiemus. Daugiausia problemų kyla pietinėje miesto dalyje – nuo Baltijos pr. iki Smiltelės g.,  Debreceno g., Taikos pr., Statybininkų pr. Dėl gausaus lietaus vandens surinkimo siurblinės dirba maksimaliomis apkrovomis.

„Mūsų tarnybos dirba maksimaliomis pajėgomis, tačiau didžiausia bėda yra didžiulis vėjas. Dėl stipraus vėjo, kuris gūsiuose siekė beveik 30 m/s, yra sukilęs vandens lygis Kuršių mariose, Danės ir Smeltalės upėse, tuo pačiu yra pakilęs lygis vandens kolektoriuose, todėl ištekėjimas per išleistuvus į vandens telkinius yra apsunkintas. Kita problema, kad lietaus grotelės vietomis užneštos lapais, todėl vanduo nesubėga į kolektorius“, – sako AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Gyventojų prašoma visas nebūtinas keliones atidėti, o, pamačius užlietą kelio ruožą, įvertinti galimybes, ar važiuoti yra saugu, taip pat automobilius iš kiemų patraukti į saugesnes vietas. Matant, kad kažkuri miesto dalis susidūrė su vandens surinkimo problemomis gatvėje, kiemuose, prašoma informuoti telefonu (8 46) 220 220 arba siųsti žinutę į AB "Klaipėdos vanduo" "Facebook" paskyrą.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content