Pradžia
Lt En

Dėl klaidinančios informacijos skleidimo

Dėl klaidinančios informacijos skleidimo

2021 m. kovo 12 d. viena šalies televizijų parodė reportažą, anonsuotą pavadinimu „Skandalas Klaipėdoje: senolis COVID-19 testo laukė tris paras, poliklinika ginasi – tokių eilių nėra“. Reportaže teigta, kad esą koronaviruso simptomus pajutęs, uostamiestyje gyvenantis vyras užsiregistravęs testui jo turėjo laukti net tris paras, nors Klaipėdos mobiliame patikros punkte tuo metu jokių eilių nebuvo.

Siekdami išsklaidyti klaidinančius, nepasitikėjimą testavimo sistema kurstančius ir, tikėtina, visuomenės pasipiktinimą skatinančius teiginius, informuojame, kad Klaipėdoje mobilus testavimo punktas dirba kasdien nuo 8.00 iki 20.00 val., be poilsio dienų. Jokių sunkumų atlikti testą Klaipėdos mobiliame punkte nėra ir tikrai nereikia laukti kelias dienas – svarbu kuo greičiau kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris nukreips kur ir ką daryti. Laikotarpyje nuo 2020 m. lapkričio mėn. išaugus testavimo apimtims Klaipėdoje veikė ir antrasis mobilus punktas. Sumažėjus testuojamų asmenų skaičiui jo veikla šiemet buvo sustabdyta. Atnaujinti jo veiklą šiuo metu nėra tikslinga, nes ir esamas punktas nedirba maksimalia apimtimi. Be to, atsiradus poreikiui, galima būtų dar padidinti šiame punkte dirbančių medikų skaičių.

Sklandų mobilaus punkto darbą neretai trukdo piliečių sąmoningumo trūkumas: dalis pacientų, užsiregistravusių tyrimui, nustatytu laiku dėl įvairių priežasčių į punktą neatvyksta, nors laikas jiems būna rezervuotas. Apmaudu, kad tokiais atvejais mobilaus punkto medikai negali paslaugos suteikti kitiems gyventojams, pageidaujantiems išsitirti dėl COVID- 19

Gyventojams primename, kad pasireiškus gripui būdingiems ligos simptomams – karščiavimui, kosuliui, gerklės skausmui ar apsunkintam kvėpavimui, būtina likti namuose, telefonu susisiekti su šeimos gydytoju ir laikytis jo pateiktų rekomendacijų. Atsiradus ligos požymiams, reikia vengti kontaktų, laikytis saugaus atstumo nuo kitų šeimos narių ir reguliariai (kas 2 val.) dezinfekuoti bendrojo naudojimo patalpas.

Ištyrimui dėl Covid-19 registruotis galima skambinant į Karštąją liniją nemokamu telefonu  1808, taip pat internetu tinklalapyje 1808.lt kasdien nuo 8.00 iki 23.00 val.

Informacija apie laisvas vietas mobiliuose punktuose yra skelbiama reguliariai duomenis atnaujinančioje interneto svetainėje.

Jeigu sveikatos būklė  stipriai blogėja, nedelsiant skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Saugokime save ir vieni kitus, venkime nebūtinų kontaktų.

 

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content