Pradžia
Lt En

Europos judumo savaitė

Europos judumo savaitė

Europos judumo savaitė - tai didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje, kurios renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šia kampanija vietos valdžios institucijos raginamos inicijuoti ir skatinti darnų transporto priemonių naudojimą, - skelbia Klaipėdos miesto Visuomenės sveikatos biuras.

2021 metų Europos judumo savaitės tema – „Saugus ir sveikas tvariai judėdamas“. Tokia tema pasirinkta paminint sunkumus, kuriuos Europa, kaip ir visas pasaulis, patyrė per COVID-19 pandemiją. Kaip bebūtų, ši krizė miestus paskatino kūrybiškai ir operatyviai reaguoti į pandemiją, todėl šiemet judumo savaitės metu bus keičiamasi gerąja patirtimi, kaip miestai gebėjo greitai atsigauti ir aktyviau judėti tvariai.

Klaipėdos miestas, kaip ir kasmet, taip pat įsitraukė į savaitės minėjimą. Šiuo metu savo planuojamas veiklas užregistravo net 33 Klaipėdos mieste veikiančios įstaigos (mokyklos, darželiai ir kt.), kurios aktyviai organizuos švietėjiškus renginius apie aplinkai nekenksmingų transporto priemonių naudojimą mieste, jų naudą sveikatai ir ekonomikai, supažindins gyventojus su esama situacija, skatins juos išbandyti automobilio alternatyvas, pristatys gyventojams pėsčiųjų maršrutus, kitokią smagią veiklą. Atsižvelgiant į pandemijos situaciją įstaigos veiklas organizuos pagal galimybes, daugiausiai atvirose erdvėse.

Pasibaigus judumo savaitės renginiams rugsėjo 23 d. planuojamos, jau tradicija tapusios, studentų lenktynės skirtingomis transporto priemonėmis per miestą iki Klaipėdos universiteto. Startavę vienu metu, į tikslą dalyviai judės septyniais būdais: autobusu, maršrutiniu taksi, automobiliu su vidaus degimo varikliu, elektromobiliu, elektriniu paspirtuku, dviračiu, bėgte. Tokias lenktynes pagrindine miesto gatve VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ kartu su Klaipėdos universiteto Studentų sąjunga organizuoja nuo 2009–ųjų. Jomis nėra siekiama kokių nors rekordų – taip įvertinamas miesto infrastruktūros patogumas įvairioms transporto rūšims.

Vykstančių renginių nuotraukomis bus dalinamasi Aplinkos ministerijos ir dalyvių socialiniuose tinkluose. Kam įdomu, nuotraukų ieškokite naudojant grotažymę #EuroposJudumoSavaitė2021.

Šiais metais Aplinkos ministerija ketina apdovanoti judriausią savivaldybę,  mokymo įstaigą, ikimokyklinio ugdymo įstaigą, įmonę ir valstybės instituciją. Įdomu, kaip šiose varžytuvėse seksis mūsų miestui ir jame įsikūrusioms įstaigoms. Laukite naujienų jau kitą savaitę!

Planuojami Europos judumo savaites renginiai Klaipedos mieste 2021 m. rugsejo 16-22 d.

 

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content