Pradžia
Lt En

Įstaigų pertvarkymas leis sukurti daugiau vietų Klaipėdos darželiuose

Įstaigų pertvarkymas leis sukurti daugiau vietų Klaipėdos darželiuose

Klaipėdos miesto savivaldybė ieško galimybių padidinti ikimokyklinio ugdymo paslaugų – vietų lopšeliuose ir darželiuose – prieinamumą gyventojams. Jau yra paskelbtas konkursas projektuotojams, kad jie pasiūlytų sprendimus kaip pertvarkyti šalia Danės gatvės esančio Klaipėdos lopšelio-darželio „Traukinukas“ „Boružėlės“ skyriaus pastatą.

Atnaujinus šio darželio infrastruktūrą, numatoma sukurti daugiau ugdymo vietų mažiesiems klaipėdiečiams: jį galėtų lankyti dvigubai daugiau vaikų – planuojama papildomai įrengti ne mažiau kaip 80 ugdymo vietų. Dabar „Boružėlėje“ ugdomi 72 vaikai.

„Mažus vaikus auginantys klaipėdiečiai patiria sunkumų, norėdami gauti vietą savivaldybės pavaldumo darželyje, ypač – esančiame arčiau miesto centro. Miestas turi rasti galimybių ir resursų išspręsti šią įsisenėjusią problemą, kuri, augant jaunų šeimų skaičiui centrinėje miesto dalyje, ne tik niekur nedings, bet, jaunoms šeimoms kuriantis senamiestyje, bus dar aktualesnė. Darželių trūkumo problemą galima spręsti pertvarkant esamus pastatus ir sukuriant galimybes juos lankyti didesniam skaičiui vaikų“, – sako Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Tokio tikslo buvo siekta pertvarkant  ir kitą miesto centre įsikūrusią ugdymo įstaigą – šiek tiek  anksčiau negu „Boružėlė“ pastatytą l/d „Svirpliukas“. Po atliktos rekonstrukcijos praėjusių metų rugsėjį atsivėrusioje šioje ugdymo įstaigoje atsirado beveik šimtas papildomų vietų mažiesiems klaipėdiečiams. Tačiau ir jų neužtenka patenkinti poreikį visų, norinčių leisti vaikus į savivaldybės pavaldumo darželius. „Boružėlė“, kaip ir „Svirpliukas“, per visą savo gyvavimo laikotarpį nebuvo iš esmės remontuota.

„Klaipėdos lopšelio-darželio „Traukinukas“ Boružėlės“ skyrius yra įsikūręs didžiulėje teritorijoje patogioje miesto vietoje. Viename jo pastatų anksčiau veikė baseinas, dabar ten yra salė. Sovietiniu laikmečiu suprojektuotam statiniui su visais jo priklausiniais reikia šiuolaikiškų sprendimų, kurie leistų maksimaliai „įdarbinti“ tiek statinius, tiek teritoriją. Tikimės, kad projektuotojai išanalizuos galimybes racionaliai išnaudoti visas pastatų erdves bei sumažinti nenaudingus plotus – tokiu būdu bus sukurtos sąlygos čia ugdyti kur kas didesnį skaičių darželinukų“, – sako meras A. Vaitkus.

„Boružėlės“ pastato modernizavimo projektas bus finansuojamas iš Europos Sąjungos ir savivaldybės lėšų. Tikėtina rangos darbų pradžia – ne anksčiau kaip 2026 m.

Pirmiausia ieškoma projektuotojo techniniam pastato modernizavimo projektui parengti.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content