Pradžia
Lt En

Klaipėdiečiai kviečiami balsuoti už vertingiausias gyventojų iniciatyvas

Klaipėdiečiai kviečiami balsuoti už vertingiausias gyventojų iniciatyvas

Startuoja dalyvaujamojo biudžeto balsavimas – Klaipėdos gyventojai kviečiami atiduoti balsus už patraukliausias idėjas. Daugiausia balsų surinkusių pasiūlymų įgyvendinimas bus finansuojamas iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšų.

Uostamiestis trečius metus iš eilės vykdo gyventojų iniciatyvų, skirtų gerinti gyvenamąją aplinką, projektą. Jo tikslas – įtraukti gyventojus į sprendimų priėmimą. Iki š. m. spalio 18 d. klaipėdiečiai buvo kviečiami teikti idėjas, kaip gyvenamąją aplinką padaryti dar patrauklesnę ir patogesnę.

Per mėnesį – tiek laiko buvo skirta dalyvaujamojo biudžeto idėjų pateikimui – gyventojai pateikė 42 pasiūlymus kaip pagerinti gyvenamąją aplinką. Speciali darbo grupė balsavimui atrinko 20 idėjų, kurios atitiko vertinimo kriterijus. Iš jų bus renkamos didžiausio gyventojų palaikymo sulauksiančios idėjos – pasiūlymai, kurias įgyvendins miesto savivaldybė.

Balsavimas už patraukliausias idėjas jau prasidėjo ir truks 3 savaites – iki gruodžio 10 d. Susipažinti su idėjų konkursui pasiūlytomis iniciatyvomis ir balsuoti galima internetinėje svetainėje https://dalyvauk.klaipeda.lt/, į šį tinklapį taip pat bus nukreipiama apsilankius Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainėje adresu www.klaipeda.lt. Tie, kas neturi galimybės balsuoti internetu, savo balsą už patraukliausias gyventojų iniciatyvas galės atiduoti atvykę į savivaldybės administraciją (Liepų g. 11, Klaipėda), Klientų aptarnavimo centre (Taikos pr. 52C, Klaipėda) arba artimiausiame savivaldybės bibliotekos padalinyje. Balsuoti gali visi Klaipėdos mieste gyvenamąją vietą deklaravę ne jaunesni nei 16 metų asmenys.  Kiekvienas gyventojas gali atiduoti 3 balsus – po vieną balsą už labiausiai patikusią idėją. Idėjoms įgyvendinti šiais metais numatyta 100 000 eurų suma. Kaip ir anksčiau, laimėjusių iniciatyvų autoriai turės teisę susipažinti su projektų vykdymo eiga.

Daugiau informacijos apie dalyvaujamąjį biudžetą savivaldybės interneto svetainėje www.klaipeda.lt. Dalyvaujamasis biudžetas – puiki galimybė gyventojų idėjoms virsti realybe, tad kviečiame klaipėdiečius būti aktyvius: balsuoti už patikusias iniciatyvas ir paraginti tai daryti kaimynus, draugus, pažįstamus.

Laimėjusios projektų idėjos bus paskelbtos gruodžio viduryje. Jos bus įgyvendintos per 1-2 metus, priklausomai nuo projektų apimties.

 

Prie Vasaros koncertų estrados praėjusiais metais įrengta daugiafunkcė ekstremalaus bėgimo su kliūtimis treniruoklių aikštelė.

Pernai įgyvendintas dar vienas dalyvaujamojo biudžeto projektas –įrengta vaikų žaidimo aikštelė Klaipėdos gatvėje (ties 26 ir 28 namais).

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Lt En
Gyventojams