Pradžia
Lt En

Klaipėdos jaunimo patirtis domina kolegas iš kitų savivaldybių

Klaipėdos jaunimo patirtis domina kolegas iš kitų savivaldybių

Po ilgo karantino laikotarpio Klaipėdoje  įvyko  Klaipėdos miesto jaunimo reikalų tarybos posėdis. Jame dalyvavo svečiai iš Akmenės rajono savivaldybės – Jaunimo reikalų tarybos nariai bei Akmenės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Tomas Martinaitis.

Popietė Klaipėdoje prasidėjo nuo neformalaus susitikimo ir jaunimą dominančių  erdvių aprodymo. Svečiai susipažino su VšĮ Asmenybės ugdymo kultūros centro vykdoma veikla. Ši organizacija Klaipėdos miesto savivaldybėje įkūrė uždarą riedučių ir riedlenčių parką, atvirą jaunimo erdvę. Joje kasmet apsilanko daug jaunimo , kuriuos domina galimybė nemokamai užsiimti ekstremaliu sportu. Svečiams buvo aprodyta ir šalia įsikūrusi Pop - up erdvė, kurioje jaunimas gali nemokamai organizuoti įvairius renginius.

Akmenės rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos nariai taip pat apsilankė Karalienės Luizės jaunimo centro Atvirame jaunimo centre (I. Simonaitytės g. 24). Ten buvo pristatyta atviro jaunimo centro, gatvės darbuotojų veiklos ir pristatyta Europos jaunimo sostinės programos metu sukurta virtualios realybės edukacinė priemonė. Svečiai turėjo galimybę peržiūrėti virtualios realybės filmukus ir įsijausti į asmens su negalia vaidmenį.  Po peržiūros vyko diskusija apie patyčias ir moterų bei vyrų profesijų stereotipus.

Vizito pabaigoje svečiai buvo pakviesti į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos salę jungtiniam posėdžiui su Klaipėdos miesto jaunimo reikalų taryba. Jo metu pristatyta uostamiesčio  savivaldybės Jaunimo ir bendruomenių politikos plėtros programa, Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ veikla, Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021 m. projekto rezultatai bei svečių vykdoma veikla Akmenės rajono savivaldybėje.

Akmenės rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos nariai padėkojo už įdomų vizitą, įgytą patirtį vykdant su jaunimu susijusias veiklas ir pakvietė atvykti į svečius.

Džiugu, kad klaipėdiečių patirtis įgyta  būnant Europos jaunimo sostine domina kolegas iš kitų šalies savivaldybių. Sulaukiama pageidavimų  bendradarbiauti ir semtis patirties iš Klaipėdos miesto.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content