Pradžia
Lt En

Klaipėdos miesto poliklinikoje – naujas vadovas

Klaipėdos miesto poliklinikoje – naujas vadovas

Nuo šio pirmadienio Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausiojo gydytojo pareigas pradeda eiti dr. Jonas Sąlyga. Medikas, buvęs ilgametis Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas miesto poliklinikoje dirbti pradės laimėjęs konkursą, kuriame iš viso dalyvavo 9 kandidatai. Vadovas paskirtas penkerių metų kadencijai.

„Vyriausiojo gydytojo pareigas poliklinikoje pradeda eiti didžiulę patirtį sukaupęs vadovas. Vienas svarbiausių jo uždavinių bus stipraus, visas reikalingas paslaugas teikiančio medicinos centro sukūrimas. Vadovo lauks ir didžiulis iššūkis – darbas poliklinikos kapitalinio remonto sąlygomis, kai bus būtina užtikrinti tinkamas sąlygas pacientams ir medikams, o tuo pačiu atverti kelią ir didžiuliams kokybiniams infrastruktūros pokyčiams. Taip pat ypač svarbu, kad vyktų nuolatinis medikų paieškos ir atrankos procesas, pritraukiant medikus, kurių trūksta ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Jonas Sąlyga pirmąją savo darbo dieną ketina susitikti su kolektyvu, išgirsti lūkesčius, aptarti bendro darbo planus. Naujasis poliklinikos vadovas sako sieksiąs sutelkti įstaigos bendruomenę bendriems tikslams įgyvendinti, gerinti sąlygas ir pacientams, ir medikams.  

„Norėtųsi, kad didžiausia miesto poliklinika būtų patrauklesnė klaipėdiečiams. Sieksiu, kad įstaigos veikla būtų nukreipta į ligų prevenciją, pacientų poreikių tenkinimą: klaipėdiečių sveikatos gerinimą, kokybišką sveikatos priežiūros užtikrinimą bei savalaikį sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą. Mažinant eiles pas gydytojus specialistus, poliklinikoje turėtų dirbti daugiau šeimos gydytojų, būtina plėsti gydytojų specialistų profilį ir skaičių, įsigyti naujos medicinos įrangos susirgimų diagnostikai. Poliklinikos infrastruktūros modernizavimas – labai gerai, jis yra būtinas, tačiau pagrindinė įstaigos vertybė yra joje dirbantys žmonės“, – sako darbą Klaipėdos miesto poliklinikoje pradedantis Jonas Sąlyga.   

Viešoji įstaiga Klaipėdos miesto poliklinika – didžiausia pirminės sveikatos priežiūros įstaiga Klaipėdoje, įstaigos savininkė – miesto savivaldybė. Šiai poliklinikai savo sveikatos priežiūrą yra patikėję beveik 35 tūkst. gyventojų. Klaipėdos miesto poliklinika taip pat yra viena iš 35 medicinos įstaigų, pasirašiusių bendradarbiavimo sutartį dėl dalyvavimo Sveikatos centro veikloje. Toks centras Klaipėdoje veikia funkcinio bendradarbiavimo būdu – tai reiškia, kad įstaigos nėra sujungiamos į vieną juridinį vienetą, tačiau paslaugas pacientams užtikrina bendradarbiaudamos tarpusavyje. Klaipėdos miesto poliklinika yra išrinkta koordinuojančia įstaiga.

Miesto poliklinikoje artimiausiais metais numatomi ir infrastruktūros pokyčiai. Planuojama, kad 2026 metų pradžioje prasidės įstaigos kapitalinis remontas. Poliklinikos erdvės bus ne tik atnaujintos, bet ir perplanuotos atsisakant nenaudingų plotų bei užtikrinant, kad patalpos būtų išnaudojamos racionaliai. Pastatą numatoma remontuoti dalimis, tad įstaigos iškraustyti nereikės, veiklą bus galima tęsti tame pačiame pastate. Šiuo metu vyksta konkursinės procedūros projektuotojams parinkti.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content