Pradžia
Lt En

Klaipėdos sportininkams – premijos

2
Klaipėdos sportininkams – premijos

Klaipėdos miesto savivaldybė perspektyviems sportininkams numato skirti pinigines premijas. Jos pakeis stipendijas, kurios buvo mokamos kas mėnesį. Tokiems pokyčiams pritarta šiandienos tarybos posėdyje. Metinė premija sportininkams bus išmokama vienu kartu, taip pat bus palengvinta ir supaprastinta jos gavimo procedūra. 

„Siekiame, kad motyvavimo sistema nepaverstų sporto organizacijų ir sportininkų biurokratinių procedūrų įkaitais. Sportininko potencialą geriausiai atspindi jo pasiekti rezultatai, o ne daugiamečių planų ir ataskaitų teikimas savivaldybei.“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Į savivaldybės premijas, kaip ir iki šiol į stipendijas, pretenduoti galės 14-29 metų amžiaus olimpinių individualių sporto šakų sportininkai. Premijos galės būti skiriamos Olimpinėse žaidynėse, Pasaulio, Europos čempionatuose, įskaitant ir neįgaliųjų sportą, dalyvavusiems Klaipėdos miesto sportininkams. Taip pat – Lietuvos suaugusiųjų ir Lietuvos suaugusiųjų neįgaliųjų čempionatų dalyviams. Premijos dydis gali svyruoti nuo 550 iki 5500 eurų, jis priklausys nuo varžybų statuso, užimtos vietos, dalyvių skaičiaus. Komandinių rungčių sportininkams apskaičiuotas premijos dydis dalinamas iš komandos narių skaičiaus.

Šiais metais sportininkų premijoms biudžete siūloma numatyti 100 tūkst. eurų. Pernai stipendijoms buvo numatyta 91 tūkst. eurų, vėliau, perskirsčius biudžetą, skirta papildomų lėšų. Šiemet nutarta iškart numatyti didesnę sumą.

Naujojoje tvarkoje numatytas didesnis išmokų diferencijavimas – stipendijos buvo 4 dydžių, o premijos bus 10 skirtingų dydžių. Iki šiol praktikoje pasitaikydavo atvejų, kai tiek aukso medalį iškovoję, tiek 8 vietą čempionate užėmę sportininkai buvo motyvuojami tokio paties dydžio stipendijomis, pagal naują tvarką premijos bus skirtingo dydžio ir labiau atspindės pasiektą rezultatą, pokyčiai atvers kelią į metines premijas pretenduoti didesniam skaičiui sportininkų. Dėl buvusios nuostatos, kad sportininkas čempionate turi aplenkti ne mažiau kaip ¼ dalyvių, kai kurie jauni sportininkai, jau dalyvaudami aukšto lygio čempionatuose, tačiau dar nepasiekę itin aukštų rezultatų, stipendijų negaudavo.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content