Pradžia
Lt En

Kultūros projektų finansavimas: paraiškos teiktos aktyviai

Kultūros projektų finansavimas: paraiškos teiktos aktyviai

Kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Iki termino pabaigos, tai yra sausio 31 dienos, sulaukta net 148 paraiškų. Palyginus su praėjusiais metais, tai yra 30 paraiškų daugiau.

„Dėkojame kultūros bendruomenės atstovams, atsiliepusiems į kvietimą ir nusiteikusiems aktyviai veiklai kultūros srityje. Nors pokyčiai, kuriais siekta procesą skaidrinti, sulaukė daugybės pačių įvairiausių vertinimų, akivaizdu, kad turime daugybę kūrėjų, kurie nusiteikę kurti Klaipėdai. Tikiu, kad klaipėdiečiams bus pasiūlyta didžiulė įvairovė kokybiškų renginių, edukacijų ir kitų projektų“, –  sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Kultūros ir meno projektų daliniam finansavimui šiemet numatyta skirti beveik 1,2 mln. eurų. Tai yra tokia pati suma kaip ir pernai. Vertinimo tvarkoje kardinalių pokyčių taip pat nėra – kaip ir anksčiau, administracinį vertinimą atliks Kultūros skyriaus specialistai, vertinant paraiškų turinį išorės ekspertus pakeis valstybės tarnautojai ir kultūros įstaigų darbuotojai, buvusias Kultūros ir meno tarybos funkcijas teikiant galutines rekomendacijas atliks Kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, o galutinis sprendimas, kuris seniau būdavo įforminamas administracijos direktoriaus įsakymu, dabar bus tvirtinamas mero potvarkiu. 

Paraiškas buvo galima teikti šioms sritims: Klaipėdoje rengiami tradiciniai kultūros ir meno festivaliai; Strateginis kultūros ir meno kūrėjų organizacijų veiklos finansavimas; Jūros šventės organizavimas; Kultūros paslaugų teikimas ir kultūros produktų kūrimas Klaipėdoje; Jūrinės kultūros tradicijas puoselėjantys renginiai. Priklausomai nuo srities, finansavimas vienam projektui sieks nuo 2,5 tūkst. iki 100 tūkst. eurų, Jūros šventės organizavimui numatyta suma bus patvirtinta savivaldybės strateginiame plane.

Šiais metais teikti paraiškas buvo galima į kultūros ir meno sričių projektų konkursą, finansavimas numatomas vieneriems metams. Ankstesniais metais sudarytos trimečių programų sutarys, kurios dar galioja, 2024 m. bus finansuojamos numatyta tvarka. Tos organizacijos, kurių programų projektų sutarčių galiojimas pasibaigė 2023 m., šiemet turėjo galimybę teikti paraiškas į sričių kultūros ir meno projektų konkursą ir pretenduoti į finansavimą vieneriems metams.  

Paraiškos turi būti įvertintos ir sprendimas dėl finansavimo priimtas per 90 darbo dienų. Per šį laikotarpį bus atliktas administracinis paraiškų vertinimas, vertinamas turinys komisijoje, teikiamos Kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupės rekomendacijos, priimamas galutinis sprendimas. Kūrėjams, kurie per tą laiką jau bus pradėję vykdyti 2024 metais suplanuotus projektus, jei tokį projektą būtų nuspręsta finansuoti, finansavimas galės būti skiriamas ir už šiais metais jau įvykusį renginį.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content