Pradžia
Lt En

Kviečiame balsuoti už seniūnaičių kandidatūras

4
Kviečiame balsuoti už seniūnaičių kandidatūras

Prasidėjo balsavimas už ankstesniame seniūnaičių rinkimų etape pasiūlytas seniūnaičių kandidatūras. Balsavimas truks iki rugpjūčio 11 d.  Atiduoti savo balsą galima savivaldybės interneto svetainėje elektroniniu būdu, taip pat raštu seniūnaitijose, kur kandidatai į seniūnaičius arba juos palaikantys gyventojai kvies pasirašyti apklausos lapuose.

Klaipėdiečiai buvo kviečiami siūlyti kandidatus į seniūnaičius iki birželio 30 d. Kandidatu į seniūnaičius galėjo būti siūlomi pilnamečiai gyventojai, deklaravę gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jų kandidatūra siūloma. Savivaldybė sulaukė 40 pasiūlymų, kandidatai pasiūlyti 32 seniūnaitijose. Į šešias seniūnaitijas yra po 2 kandidatus, o į vieną – net trys. Liepos 18 d. įvyko seniūnaičių rinkimų komisijos posėdis, kuriame buvo patvirtintas galutinis kandidatų sąrašas. Dabar iš pasiūlytų kandidatūrų klaipėdiečiai kviečiami išrinkti seniūnaičius, kurie ir eis pareigas visą ketverius metus truksiančią kadenciją. Atiduoti savo balsą galima savivaldybės interneto svetainėje elektroniniu būdu, paspaudus nuorodą https://gyventojams.klaipeda.lt/, taip pat raštu, kai kandidatai į seniūnaičius arba juos palaikantys gyventojai kvies pasirašyti apklausos lapuose. Balsuoti galima tik už savo gyvenamosios vietos kandidatą į seniūnaičius.

Jei seniūnaičiai bus išrinkti ne visose seniūnaitijose, į laisvas likusias vietas bus organizuojami pakartotiniai rinkimai.

Seniūnaitis gyventojų renkamas ketveriems metams. Seniūnaitis yra tarsi jungiamoji grandis tarp savivaldybės, bendruomenės ir kitų institucijų. Iš viso Klaipėdos mieste yra 55 seniūnaitijos, o netrukus atsiras ir dar viena - Rimkų seniūnaitija. Ši iniciatyva kilo iš pačių gyventojų, siekiant geriau atstovauti teritorijos gyventojų interesus.

Naujai išrinktų seniūnaičių sąrašo paskelbimas planuojamas rugpjūčio 31 d. Jei seniūnaičiai bus išrinkti ne visose seniūnaitijose, į laisvas likusias vietas bus organizuojami pakartotiniai rinkimai. Tame tarpe – ir Rimkų seniūnaičio rinkimai.

Pažymėtina, kad šiemet siūlant seniūnaičių kandidatūras klaipėdiečiai buvo aktyvesni (2019 m. I etape sulaukta 29 kandidatų, išrinkta 20 seniūnaičių).

Seniūnaičiai, būdami arti gyventojų, gali ne tik suburti ar išlaikyti stiprią bendruomenę, bet ir geriausiai išgirsti žmonių rūpesčius. Bendraudami su miesto savivaldybe, jie padeda rasti geriausius problemų sprendimų būdus. Norėdami matyti aktyvų, bendruomenę telkiantį gyventoją seniūnaičiu, toje seniūnaitijoje gyvenantys žmonės ar bendruomeninės organizacijos turėtų teikti siūlymą Savivaldybės administracijai. 

Paspaudę nuorodą galite susipažinti su SENIŪNAIČIŲ KANDIDATŲ NAUJAI 2023-2027 KADENCIJAI SĄRAŠU.

 

 

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content