Pradžia
Lt En

Netrukus startuos dalyvaujamojo biudžeto iniciatyva

2
Netrukus startuos dalyvaujamojo biudžeto iniciatyva

Klaipėdoje aktyviai ruošiamasi dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos startui. Dalyvaujamasis biudžetas – tai galimybė gyventojams spręsti dėl viešųjų lėšų panaudojimo. Klaipėdiečiai netrukus bus kviečiami siūlyti iniciatyvas, skirtas gyvenamajai aplinkai gerinti.

„Tai galimybė gyventojams patiems spręsti, ko labiausiai reikia jų gyvenamojoje aplinkoje ar miesto viešosiose erdvėse – galbūt kažkas pasigenda poilsio zonų, o gal atvirkščiai – reikalingi sporto įrenginiai ar aikštelė vaikams, o gal kils ir labai originalių ar netikėtų idėjų. Visos idėjos yra sveikintinos ir laukiamos, o geriausias balsuodami išrinks patys gyventojai“, – sako miesto meras, kviesdamas klaipėdiečius būti aktyviais ir pasinaudoti nauja galimybe prisidėti prie savo miesto kūrimo.

Daugiausiai gyventojų balsų sulaukusių idėjų įgyvendinimui savivaldybė šiais metais yra numačiusi 100 tūkst. eurų. Teikti savo projektų idėjas ir balsuoti už labiausiai patikusias iniciatyvas gyventojai bus kviečiami specialioje internetinėje platformoje, kuri bus integruota į savivaldybės internetinę svetainę www.klaipeda.lt. Čia taip pat bus galima rasti visą reikalingą informaciją apie dalyvaujamąjį biudžetą, diskutuoti įvairiomis miestui aktualiomis temomis.

„Planuojame, kad jau kovo mėnesį startuos viešos informacinės konsultacijos miesto gyventojams apie projektų rengimą, teikimą bei balsavimo procedūras, o iki liepos mėn. pabaigos tikimės turėti atrinktas visas miestiečių palaikymo sulaukusias idėjas ir pradėti jas įgyvendinti“, – sako savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Ruošiantis dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos startui aktyviai bendradarbiaujama su miesto bendruomenių atstovais. Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius sako, jog dalyvaujamojo biudžeto priemonė yra taikoma užsienio šalių ir kai kurių Lietuvos savivaldybių praktikoje siekiant labiau įtraukti gyventojus į miesto valdymą.

„Vienas iš šios iniciatyvos tikslų – skatinti gyventojų įsitraukimą, kviesti susipažinti su procesais savivaldoje ir parodyti gyventojams, kad nebūtina būti savivaldybės darbuotoju ar kokios nors nevyriausybinės organizacijos nariu, kad turėtum įtakos priimamiems sprendimams “, – sako Deividas Petrolevičius.

Klaipėda yra vienas iš nedaugelio miestų Lietuvoje, kur bus įgyvendinti ne tik gyventojų iniciatyvų projektai, bet yra sukurta ir atskira dalyvaujamojo biudžeto priemonė moksleiviams, kuri startavo jau 2020 m. ir bus tęsiama šiais metais. 2021 m. šiai priemonei planuojama skirti 20 tūkst. Eur. Moksleiviams suteikiama galimybė teikti idėjas savo mokymosi aplikai gerinti, už jas balsuoti bei, kartu su mokyklų administracijomis, jas įgyvendinti. Tikimasi, kad šiais metais mokyklos bus dar aktyvesnės ir pareikš norą aktyviai dalyvauti šioje priemonėje.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content