Pradžia
Lt En

Pasitinkant Jūros šventę pagarba jūrą Lietuvai atvėrusiems ir uosto bendruomenei

Pasitinkant Jūros šventę pagarba jūrą Lietuvai atvėrusiems ir uosto bendruomenei

Smiltynėje, prie „Albatroso“ paminklo, prisiminti Lietuvos jūrininkai, išplaukę į jūrų platybes ir iš jų negrįžę. Kaip ir kasmet, čia pagerbti jūrinės ir uosto bendruomenės atstovai, dirbantys jūrai ir uostui, įteiktas garbingas Liudviko Stulpino medalis.

„Prie „Albatroso“ paminklo ateiname pagerbti jūrininkų. Pagerbti išėjusių į jūrą ir iš jos negrįžusių. Pagerbti dirbusių bei dirbančių jūrai ir uostui. Pareikšti padėką ir pagarbą visiems Lietuvos jūrininkams, mums jūrą atvėrusiems“, – šiais žodžiais, iškėlus Lietuvos Respublikos, Klaipėdos miesto ir Kopgalio vėliavas, suskambus varpo dūžiams, pradėtas renginys Smiltynėje.

Jūrinę ir uosto bendruomenę pasveikino Susisiekimo ministerijos, Klaipėdos miesto, Uosto direkcijos vadovai.

Kaip pabrėžė susisiekimo ministras Marius Skuodis, šiandien sveikiname Lietuvos jūrininkus, kapitonus, jūrų transporto ir uosto darbuotojus – visus, dirbančius jūroje ir kurių pastangomis Lietuva yra jūrinė valstybė. Jų didelio darbo dėka Lietuva turi kuo didžiuotis. Ministras palinkėjo, kad Jūros šventė suburtų nuoširdžiai diskusijai, paskatintų puoselėti jūrines tradicijas ir įkvėptų tolesniam bendram darbui.

„Pasitikti ateinantį patį jūriškiausią renginį – Jūros šventę – čia prie savo didingais sparnais sklendžiančio „Albatroso“, kur šalia atsiveria uosto vartai – labai simboliška. Juk pažvelgus į šventės ištakas, vienas svarbiausių tikslų buvo parodyti ir stiprinti Lietuvą kaip jūrinę valstybę. O už to buvo ir yra žmonės – kažkada skyrę savo gyvenimą jūrai, šiandien dirbantys, kad mūsų jūrų valstybė stiprėtų“, – sveikindamas jūrinę ir uosto bendruomenę sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Šventės metu įteikti garbingi apdovanojimai. Jūrų kapitono Liudviko Stulpino medaliu už ilgametį ir nepriekaištingą darbą plėtojant Klaipėdos jūrų uostą, jo konkurencingumo didinimą bei Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, vardo garsinimą pasaulyje apdovanotas AB „Klaipėdos Smeltė“ generalinis direktorius Rimantas Juška. L. Stulpino apdovanojimas yra skiriamas už ypatingus nuopelnus Lietuvos vandens transportui ir jūrų pramonei. Medalio steigėja yra Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija. L. Stulpino vardo apdovanojimo medalio komplektą sukūrė ir pagamino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Medalis ir miniatiūra pagaminti iš aukso, sidabro ir juvelyrinio stiklo emalio.

Lietuvos Respublikos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu už aukštos kvalifikacijos jūrinių specialistų parengimą, pažangios mokymo metodikos taikymą, mokymo vadovėlių rengimą ir išleidimą apdovanota Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos dėstytoja Jelena Belova.

Lietuvos Respublikos Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės padėkos raštai įteikti Vaidui Valančiui, bendrovės „Garant Diving“ direktoriui, Bronislovui Bernotui, Lietuvos jūrų kapitono asociacijos nariui, Evaldui Dulkei, bendrovės „DFDS Seaways“ mechanikui.

Taip pat jūrinės ir uosto bendruomenės atstovams įteiktos susisiekimo ministro M. Skuodžio ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus A. Latako padėkos.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content