Pradžia
Lt En

Patvirtintos lengvatos verslui

Patvirtintos lengvatos verslui

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba patvirtino lengvatų paketą verslui. Nuo pandemijos nukentėjusiems sektoriams šiemet numatyta suteikti pagalbos priemonių už daugiau nei 700 tūkst. eurų. Lyginant su praėjusiais metais suma išaugo daugiau nei 200 tūkst. Taip siekiama padėti verslui mažinti nuostolius bei išsaugoti klaipėdiečių darbo vietas ir pajamas.

„Antrą karantiną, kuris sekė neilgai trukus po pirmojo, išgyventi dar sunkiau, tad ir parama numatoma didesnė nei pernai. Didelį dėmesį skiriame svetingumo sektoriui – viešbučiams ir kavinėms, kurių veikla dėl pandemijos itin smarkiai nukentėjo. Tikimės, kad šalia pagalbos, kurią numato valstybė, papildomos savivaldybės paskatos padės verslui atsitiesti po patirtų sunkumų“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Įmonėms, įtrauktoms į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sudarytą pandemijos paveiktų įmonių sąrašą, visus metus 10-imčia procentų sumažinti mokesčiai už nekilnojamąjį turtą, žemę ir žemės nuomą. Svetingumo sektoriaus įmonėms – viešbučiams ir maitinimo įstaigoms – šie mokesčiai sumažinti 40-čia proc. Į VMI sąrašą yra įtraukta daugiau nei 4000 Klaipėdoje registruotų juridinių asmenų.

Viešose vietose veiklą vykdantys verslininkai visus 2021 metus atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimų išdavimą. Šis sprendimas aktualus daugiausiai smulkaus ir vidutinio verslo atstovams, lengvata galios ir lauko kavinėms, taip pat tokioms veikloms kaip prekyba rankdarbiais, tautodailės ir dailės dirbiniais, ledais, gėrimais, gėlėmis, dviračių, vandens pramogų priemonių nuoma, išnešiojamoji prekyba, prekyba iš kioskų, paviljonuose, specializuotose automobiliuose ir kt. Lengvata prekybos veikloms nebus taikoma tik Jūros šventės ir miesto jubiliejinių bei istorinių sukakčių paminėjimo švenčių metu,  jei renginiai vyks ir jų metu bus vykdoma prekyba.

Papildoma pagalba numatyta ir savivaldybės nekilnojamojo turto nuomininkams  – tie, kurių veiklos karantino laikotarpiu yra uždraustos, taip pat tie nuomininkai, kurie nuomojasi patalpas, valdomas savivaldybės biudžetinių įstaigų, kurių veikla yra sustabdyta arba vykdoma nuotoliniu būdu (pvz. mokyklų valgyklos), nuomos mokesčio už karantino laikotarpį mokėti neturės – suteikta 100 proc. mokesčio lengvata. Tiems nuomininkams, kurių veikla tęsiama, tačiau yra apribota, arba kurie tiesiogiai ir netiesiogiai nukentėjo dėl karantino metu ribojamų ūkinių veiklų, karantino laikotarpiu suteikiama 50 procentų nuomos mokesčio lengvata.

„Dėl pagalbos priemonių verslui konsultuotasi su asocijuotomis verslo struktūromis, tad tikimės, kad priimti sprendimai pateisins verslo lūkesčius. Žinoma, suprantame, kad kiekvienam praverstų ir dar didesnė parama, tačiau savivalda privalo labai atsakingai skirstyti biudžeto lėšas ir užtikrinti, kad padedant verslui nenukentėtų kitos miestui svarbios sritys“, – sako savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Detali informacija apie paskatų sąlygas bei kitas pagalbos priemones verslui artimiausiu metu bus paskelbta savivaldybės interneto svetainės verslo skiltyje: https://www.klaipeda.lt/lt/verslui/informacija-verslui-del-covid-19/7777. Verslui taip pat ketinama pasiūlyti lengvatines mokesčių už komunalines paslaugas sąlygas, lauko kavines planuojama aprūpinti dezinfekciniu skysčiupaprastinti leidimų išdavimą. Numatoma tęsti smulkiojo ir vidutinio verslo skatinimo projektus.

 

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content