Pradžia
Lt En

Peržiūrimas pailgintų dienos grupių įkainis

1
 Peržiūrimas pailgintų dienos grupių įkainis

Atliepiant Klaipėdos mokyklų lūkesčius peržiūrimas įkainis už pailgintas dienos grupes. Savivaldybės tarybos komitetuose svarstytas sprendimo projektas, kuriuo numatoma keisti dar 2019 metais patvirtintą įkainį. Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos Klaipėdos skyriaus atstovai nurodo, kad kasmet didėjant pailgintos dienos grupių auklėtojų darbo užmokesčiui, o paslaugos įkainiui nekintant, daliai mokyklų trūksta lėšų auklėtojų atlyginimams.

Pailgintos dienos grupės – tai papildoma paslauga tėvams, kurie neturi galimybių pasirūpinti savo vaikų priežiūra pasibaigus pamokoms. Šią paslaugą mielai renkasi tėveliai, kurie nori būti užtikrinti, kad jaunesnio amžiaus vaikai neliks be suaugusiųjų dėmesio, turės tinkamą erdvę pamokoms paruošti, be to, tai gerokai pigesnė alternatyva auklių paslaugoms.

Galutinius sprendimus dėl naujų įkainių priims savivaldybės taryba. Planuojama, kad socialiai pažeidžiamų vaikų šeimoms ši paslauga nekainuos, o kitų tėvų mokamas mokestis padės padengti pailgintų grupių auklėtojų darbo užmokesčio kaštus bei kitas su grupės veikla susijusias išlaidas.  

Tarybai teikiamame sprendimo projekte savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklose siūloma nustatyti 0,50 euro pailgintos dienos grupės įkainį už 1 valandą. Grupių trukmė mokyklose nustatoma atsižvelgus į tėvų poreikius – galima formuoti grupes, kuriose vaikai praleidžia nuo 2 iki 5 valandų per dieną.

Peržiūrint įkainį buvo konsultuojamasi su įstaigų vadovais, atsižvelgta į gautus pasiūlymus. Pokyčiams pritarė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimas, Švietimo taryba, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos Klaipėdos skyrius.

Patvirtinus naują įkainį mokyklos už surinktas įmokas galėtų padengti išlaidas, susijusias su pailgintų dienos grupių auklėtojų darbo užmokesčiu, įsigyti priemonių mokinių užimtumui.

Šiuo metu nustatytas atlyginimo už šią paslaugą dydis, kurį moka tėvai, yra 0,30 euro už 1 valandą. Jei taryboje bus pritarta pokyčiams, naujas įkainis įsigaliotų nuo 2024 metų sausio 2 d.

Klaipėdos mokyklose praėjusiais mokslo metais pailgintas dienos grupes lankė 2434 mokiniai, įstaigose veikė 109 pailgintos dienos grupės. 144 socialiai remtini mokiniai ir mokiniai, turintys didelių ar labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių pailgintos dienos grupes lankė nemokamai, už šiuos vaikus mokyklų patiriamas išlaidas finansavo savivaldybė. Pagal teisės aktus už kitų vaikų užimtumo užtikrinimą pasibaigus pamokoms turėtų atlyginti tėvai, tačiau nepakankant iš tėvų gautų lėšų auklėtojų etatams išlaikyti, lėšų trūkumą įstaigos dengdavo iš kitoms mokyklos reikmės skirtų lėšų.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content