Pradžia
Lt En

Projektas socialinę atskirtį patiriantiems vaikams ir jaunuoliams

Projektas socialinę atskirtį patiriantiems vaikams ir jaunuoliams

Projektas „Prevencinių veiklų organizavimas socialinę atskirtį patiriantiems vaikams ir jaunuoliams“ skirtas Klaipėdos miesto socialinę atskirtį patiriantiems vaikams ir jaunuoliams iki 29 m. Projekto veiklos vykdomos VšĮ „Liberi“ vaikų ir jaunimo dienos centro patalpose – S. Šimkaus g. 17a, Klaipėdoje. Viso projekto įgyvendinimo laikotarpiu (nuo 2020 08 24 iki 2022 03 24) bus organizuojamos ir vykdomos prevencinės veiklos, sudarant sąlygas vaikų ir jaunų žmonių socializacijai, padedant socialinę atskirtį patiriantiems jaunuoliams visavertiškai integruotis į visuomenės gyvenimą. Paslaugos bus teikiamos ne mažiau kaip 60 socialinę atskirtį patiriantiems vaikams ir jaunuoliams.

Projekto veiklos: kultūrinių, socialinių veiklų organizavimas, panaudojant edukacijas (audiovizualiniai, teatro, režisūros kūrybiniai užsiėmimai), patyriminiai mokymai (maisto ruošimo dirbtuvės, sporto veikla), meno terapija (keramika, žaidimai), kurių pagalba vaikai ir jaunuoliai gebės geriau save pažinti, ugdyti ir pristatyti. Taip pat teikiamos psichologinės paramos ir konsultavimo, bendravimo, tarpininkavimo, maitinimo organizavimo ir kt. paslaugos.

Projektas prisidės siekiant Veiksmų programos, patvirtintos Europos komisijos 2014 m. rugsėjo 8d. sprendimu Nr. C(2014)6397 nuostatoms, 8 prioriteto „Socialinės įtrauktiems didinimas ir kova su skurdu“ projektinėmis veiklomis, kurios padidins socialinių bei psichologinės paramos ir konsultavimo paslaugų prieinamumą tikslinėje teritorijoje ir vystys bendruomenėje teikiamas paslaugas. Projekto metu organizuojant prevencines veiklas bei organizuojat  savanorišką veiklą, bus siekiama sumažinti tikslinės grupės vaikų ir jaunuolių patiriamą socialinę atskirtį, padidinti tiek savanorių tiek tikslinės grupės atstovų įsitraukimą į visuomeninį gyvenimą.

Projekto veiklose skatinama savanoriška veikla, projekto įgyvendinimui bus pasitelkta ir apmokyta ne mažiau kaip 10 savanorių. Savanoriams projekto metu bus suorganizuoti mokymai: savanorystės reikšmė ir naudą, agresijos prevencija ir valdymas, PLAYmath 1–2–3–4– kompleksinių žaidimų metodikos ir teatrinės simuliacijos mokymai.

Projekto partneris – BĮ Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras (www.kkljc.lt).   

Tai – ilgametę patirtį darbe su vaikais ir jaunimu turinti įstaiga. Projekto partneris sėkmingai vykdo įvairius projektus, įtraukiančius vaikus ir jaunimą į įvairias laisvalaikio užimtumo veiklas. Projekto partnerio įtraukimas padės perimti ir dalintis gerąją praktika darbe su vaikais bei jaunimu, efektyviai vykdyti veiklas– įtraukdami į centro vykdomas veiklas, viešinti projektą.

Projekto trukmė – 18 mėn.

Šis projektą finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis.

Kontaktas pasiteiravimui ir bendradarbiavimui: direktorė Rita Čėsnaitė, mob. 8 698 57 207, el. p. vaikai.liberi@gmail.com

    

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content