Pradžia
Lt En

Šalies jaunimas naujų patirčių sėmėsi Klaipėdoje

Šalies jaunimas naujų patirčių sėmėsi Klaipėdoje

Pajūrio kempinge tris dienas klegėjo jaunimas - jau 15-ąjį kartą vyko Klaipėdos miesto savivaldybės organizuojama Jaunimo Vasaros Akademija 2021 - ,,Kartu mes galim daug! ‘‘. Šio renginio tikslas – suteikti jaunimui žinių, socialinių įgūdžių bei kompetencijų, reikalingų veiksmingai jaunimo veiklos plėtrai, skatinti bendradarbiavimą tarp regionų aktyvaus pilietiškumo, dalyvavimo demokratiniame gyvenime, užimtumo, tarptautinio bendradarbiavimo srityse ir  skatinti domėtis naujausiomis technologijomis.. Pagrindinė akademijos tema -  „Darnaus vystymosi tikslai“.

  Jaunuoliai atvyko iš skirtingų regionų – 17-os Lietuvos vietovių  -  Trakų, Visagino, Vilkaviškio, Palangos, Mažeikių ir kt. Dalyvių buvo apie du šimtus, bet kiekvienas jų į renginį buvo įleidžiamas tik pateikus galiojantį galimybių pasą.

Jaunimo Vasaros Akademija 2021 truko tris dienas. Į Jaunimo Vasaros Akademiją 2021 atvyko svečiai iš Jaunimo reikalų departamento bei Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (toliau – LiJOT) komandos, LCC dėstytojai ir projekto „Klaipėda - Europos jaunimo sostinė 2021 m.“ komanda, jie pasidalino informatyviais aktualiais jaunimui pranešimais. Jaunimas dirbo darbo grupėse apie darnaus vystymosi tikslus, jas vedė mentoriai iš LCC universiteto, LiJOT, Visuomenės ir verslo plėtros instituto, Pasaulio piliečių akademijos, Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje, taip pat – mentorė Inga Kulikauskė. Jaunuoliai siūlė  idėjas apie darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimą. Vakare jaunimas  leidosi į žygį pajūriu iki Olando kepurės. Pirmosios renginio dienos pabaigą vainikavo grupė „Your Chair, Mrs. Smith“.

Kitą dieną dalyviams buvo paruoštos edukacinės erdvės - 3D taškas, Galvok: taip arba ne, Visuomenės sveikatos biuras (pirmosios pagalbos mokymai), Eurodesk taškas, Kojūkai, Pataikyk į tą skylę, Gumiansviedis, Jenga, Išmok šokti, Kroketas, Nusifotografuok su komanda, Pamėtyk į krepšinį, DVT (darnaus vystymosi tikslų) akademija, „Klaipėda-Europos jaunimo sostinė 2021“ dirbtuvės. Išbandę visas edukacines erdves, dalyviai demonstravo savo atkaklumą orientacinėse žaidynėse. Antrojoje dienos pusėje miestai pristatinėjo atliktus namų darbus apie darnaus vystymosi tikslus, po kurių vyko talentų pasirodymai. Vėliau jaunuolius džiugino grupė „Jauti“ ir putų šou. Tikimasi, kad dalyviams neteko ilgai ieškoti savo draugų, pasiklydusių tarp putų, ir jie puikiai praleido laiką.

Trečiąją renginio dieną vyko apdovanojimų ceremonija. Iš visos Lietuvos į pajūrį atvykusį  jaunimą sveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Palangos vicemeras Rimantas Antanas Mikalkėnas. Jaunimo vasaros akademijos „Kartu mes galim daug!“ vėliava buvo perduota Palangos miestui.

Jaunimo vasaros akademija 2021      Jaunimo vasaros akademija 2021 2    Jaunimo vasaros akademija 2021 3

 

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content