Pradžia
Lt En

Šildymo kompensacijos: prašymų nagrinėjimo eiga

Šildymo kompensacijos: prašymų nagrinėjimo eiga

Šį rudenį pustrečio karto išaugus besikreipiančiųjų dėl šildymo kompensacijų skaičiui, Klaipėdoje prašymams nagrinėti skiriamos papildomos darbuotojų pajėgos. Tačiau dėl ypač didelio prašymų kiekio bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos administruojamos Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos (SPIS) trikdžių, prašymų nagrinėjimo terminai yra ilgesni nei įprasta.

Atsižvelgus į susiklosčiusią situaciją, Socialinės paramos šeimai informacine sistema (SPIS) pateiktų prašymų nagrinėjimo terminas savivaldybėje pratęsiamas. Sprendimas dėl kompensacijos priimamas per mėnesį nuo prašymo registracijos bei visų  reikalingų dokumentų gavimo dienos. Šiuo metu registruojami ir pradedami nagrinėti iki rugsėjo 8 d. SPIS sistemoje pateikti prašymai.

Savivaldybė interneto svetainėje, skiltyje „socialinė parama“, skelbs informaciją apie tai, kuria data pateikti prašymai yra nagrinėjami.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praėjusią savaitę sutrikus SPIS veiklai skelbė sutelkusi IT srities ekspertus, kad veikla būtų kuo greičiau atstatyta bei atsiprašė gyventojų bei savivaldybių už patiriamus nepatogumus. Šiomis dienomis Klaipėdos savivaldybės darbuotojai su SPIS veikimo trikdžiais nesusiduria, siekiama užregistruoti ir pradėti nagrinėti kuo daugiau iš anksčiau susikaupusių prašymų.

Ministerija taip pat priminė, kad pateikti prašymų dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos galima ir neskubėti, - tą padaryti bus galima iki šildymo sezono pabaigos. Priklausančias kompensacijas bus galima gauti atgaline tvarka, t. y. už visą šildymo sezoną nepriklausomai nuo to, kada asmuo šildymo sezono metu kreipsis dėl kompensacijų. Pavyzdžiui, jeigu gyventojas kreipsis 2023 m. balandžio mėnesį, kompensacijos galės būti grąžinamos už 2022 m. spalio, lapkričio, gruodžio ir 2023 m. sausio, vasario ir kovo mėnesius. 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content