Pradžia
Lt En

Startuoja pagrindinė brandos egzaminų sesija

Startuoja pagrindinė brandos egzaminų sesija

Šiandien, balandžio 20 d., startuoja 2022 m. valstybinių brandos egzaminų pagrindinė sesija, kuri prasideda užsienio kalbos (anglų) kalbėjimo dalies valstybiniu brandos egzaminu.

Klaipėdos mieste anglų kalbos kalbėjimo dalies valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 1271 kandidatas: 1004 kandidatai iš Klaipėdos miesto savivaldybės gimnazijų, 250 – nevalstybinių, profesinių, valstybinių mokyklų, 17 eksternų ar buvusių mokinių. Šį egzaminą pasirinko laikyti ir 1 abiturientas, atvykęs į Lietuvą dėl karo veiksmų Ukrainoje.

Šią savaitę abiturientai laikys dar 3 egzaminus. Rytoj, balandžio 21 d., vyksiantį rusų kalbos kalbėjimo dalies valstybinį brandos egzaminą laikys 66 kandidatai: 38 iš Klaipėdos miesto savivaldybės gimnazijų, 15 – nevalstybinių, profesinių, valstybinių mokyklų, 5 eksternai. 7 kandidatai rusų kalbos kalbėjimo dalies valstybinį brandos egzaminą laikyti atvyksta iš Klaipėdos, Kretingos, Skuodo rajonų savivaldybių mokyklų ir 1 iš Palangos senosios gimnazijos.

Balandžio 22 d. vyks vokiečių ir prancūzų kalbų kalbėjimo dalių valstybiniai brandos egzaminai. Prancūzų kalbos kalbėjimo dalies valstybinį brandos egzaminą laikys 2 kandidatai iš Klaipėdos miesto savivaldybės mokyklų; vokiečių kalbos kalbėjimo dalies – 4 kandidatai: 1 iš Klaipėdos miesto ir 3 iš Skuodo, Šilutės, Tauragės rajonų savivaldybių mokyklų.

Valstybinių brandos egzaminų sesija baigsis muzikologijos (II dalies) mokykliniu brandos egzaminu birželio 23 d.

Norint gauti brandos atestatą, abiturientui reikia išlaikyti du brandos egzaminus (išskyrus atvejus, kai nuo pasirinkto brandos egzamino mokyklos vadovo įsakymu abiturientas yra atleistas). Vienas iš jų – lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas – yra privalomas. Šio egzamino tipą – valstybinį ar mokyklinį – kandidatas galėjo rinktis savo nuožiūra. 2022 metais lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą, kuris vyks birželio 1 d., yra parašęs prašymą laikyti 1861 kandidatas (iš jų 733 mokyklinį, 1128 valstybinį). Antrąjį brandos egzaminą kandidatas galėjo pasirinkti savo nuožiūra. Iš viso galima rinktis laikyti ne daugiau kaip šešių mokomųjų dalykų egzaminus ir brandos darbą.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content