Pradžia
Lt En

Ukrainiečiai patys sprendžia, kurioje įstaigoje mokysis jų vaikai

Ukrainiečiai patys sprendžia, kurioje įstaigoje mokysis jų vaikai

Vienoje miesto žiniasklaidos interneto svetainėje paskelbus, kad ukrainiečių mokinių į naujai steigiamą tarptautinę ukrainiečių mokyklą nenori išleisti uostamiesčio mokyklų, kuriose nuo karo iš Ukrainos pabėgę ukrainiečiai mokiniai jau yra priimti mokytis, direktoriai, per socialinius tinklus ėmė ristis nuostabos ir pasipiktinimo banga.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyrius patvirtino, kad paviešintas teiginys apie ukrainiečių mokinių esą nenorinčius išleisti rusakalbių mokyklų vadovus neatitinka tikrovės. Aiškinimas, kad „rusakalbių mokyklų direktoriai nenori atiduoti ukrainiečių vaikų“, nustebino ir minėtų mokyklų vadovus. „Rinktis rusakalbę mokyklą buvo tėvų sprendimas. Jeigu dabar tėvai nusprendė, kad vaikas mokysis tarptautinėje Ukrainos mokykloje, nei vienas direktorius tam nedaro ir nedarys kliūčių. Tai – tėvų pasirinkimo teisė“, –­ sako „Santarvės“ progimnazijos direktorė Laima Vaitonienė.   

Švietimo skyrius  informacijos apie tai, kad rusų ugdomąja kalba mokyklų direktoriai nenori išleisti ukrainiečių vaikų į naujai kuriamą tarptautinę  ukrainiečių mokyklą, nėra gavęs.

 Mokinių priėmimas į Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklas vykdomas per elektroninę sistemą pagal šioje Sistemoje užregistruotus prašymus, vadovaujantis Priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos aprašu, patvirtintu Savivaldybės tarybos 2010 m. gruodžio 22 d. sprendimu Nr. T2-296 (2019 m. sausio 31 d. sprendimo Nr. T2-10 redakcija). Pažymėtina, kad ukrainiečių prašymai 2022–2023 mokslo metams į uostamiesčio mokyklas pateikiami per Savivaldybės Švietimo skyrių – mokyklos šiame procese nedalyvauja, todėl jos negali paveikti mokinių ar jų tėvų.

Atkreiptinas dėmesys, kad valstybės mokymo lėšos skiriamos ne mokiniui, o klasės komplektui, todėl mokinių skaičius nelemia, kiek bus skiriama mokymo lėšų konkrečiai mokyklai.

 

Asociatyvi nuotrauka.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content