Pradžia
Lt En

Vaikų vasaros poilsiui – daugiau lėšų

1
Vaikų vasaros poilsiui – daugiau lėšų

Šią vasarą klaipėdiečiams vaikams turėtų būti pasiūlytas kokybiškesnis vasaros užimtumas. Klaipėdos savivaldybė didina finansavimą ir tikisi, kad paslaugų tiekėjai pasiūlys įvairesnes vasaros užimtumo programas, įdomias veiklas. Jei pernai daliniam vaikų vasaros poilsio finansavimui buvo skirta 200 tūkst. eurų, šiemet jau numatyta 300 tūkstančių.

„Savivaldybei svarbus vaikų užimtumas vasarą. Tai ne tik galimybė įdomiai praleisti laiką, sužinoti ir išmokti naujų dalykų, bet ir prevencija – į įdomią veiklą pasinėrę vaikai paprastai mažiau linksta išbandyti draudžiamus dalykus, tokius, kaip alkoholis, rūkymas, narkotikai. Taip pat girdime tėvelių lūkesčius – vaikų užimtumas švietimo įstaigų atostogų metu yra daugeliui labai aktualus, tuo pat metu dažnai minima nepakankama pasiūla bei per didelės kainos. Tikimės, kad didinamas savivaldybės finansavimas padės situaciją keisti į gerąją pusę“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Savivaldybė ruošiasi skelbti konkursą daliniam finansavimui gauti. Siekiama, kad visos reikiamos procedūros būtų atliktos ir finansavimas paskirstytas iki birželio mėnesio. Savivaldybės tarybą netrukus pasieks pakoreguotas Vaikų vasaros poilsio programų atrankos ir dalinio finansavimo tvarkos aprašas, taip pat bus keičiami ir kiti su finansavimo paskirstymu vaikų vasaros poilsiui susiję tvarkos aprašai.

Atnaujintame programų atrankos ir dalinio finansavimo tvarkos apraše bus patikslintas paraiškų teikimo, atrankos, vertinimo, lėšų pervedimo ir panaudojimo reglamentavimas, aiškiau apibrėžiamos procedūros, reikalavimai, atsiskaitymo už gautas lėšas nuostatos. Korekcijos numatytos atsižvelgus į pastaraisiais metais praktikoje išryškėjusius trūkumus bei konsultuojantis su programų teikėjais.

Nustatyta, kad vienai programai gali būti skiriama iki 4000 eurų, pusė paskirto finansavimo pervedama pasirašius sutartį, likusi dalis – įgyvendinus programą ir pateikus ataskaitą bei išlaidas patvirtinančius dokumentus. Vertinant paraiškas papildomi taškai skiriami programoms, į kurias įtraukiami specialiųjų ugdymosi poreikių turintys, socialinę atskirtį patiriantys vaikai, taip pat programoms, kurios skatins verslumą, gamtosaugą, tvarumą, visuomenei naudingą veiklą. Jei po paraiškų vertinimo liktų nepaskirstytų lėšų, finansavimas, galės būti proporcingai paskirstomas programoms, kuriose vaikai gali dalyvauti nemokamai.

Tikimasi, kad patikslinus tvarką bei padidinus finansavimą, vaikams bus pasiūlytos kokybiškesnės programos, sumažės atvejų, kai stovyklų organizatoriai dėl netinkamo programų vykdymo ar lėšų panaudojimo turi grąžinti gautą finansavimą, taip pat, iš anksto žinodami maksimalias galimas finansavimo apimtis, galės tiksliau planuoti savo veiklas.

Dalinį finansavimą savivaldybė kasmet skiria apytiksliai 100-ui stovyklų – tiek dieninių, tiek organizuojamų su nakvyne.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content