Pradžia
Lt En

Virusui suvaldyti - vakcina ir operatyvus ištyrimas

Virusui suvaldyti - vakcina ir operatyvus ištyrimas

Klaipėdos miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje aptarti veiksmų algoritmai, kaip Klaipėdos mieste, esant reikalui, būtų lokalizuojami koronaviruso infekcijos protrūkiai ir viruso mutacijų židiniai.

Nuotoliniu būdu vykusiame Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje aptarti klausimai dėl sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) protrūkių valdymo ir dėl pavedimo vykdyti šalyje aptinkamų pavojingų SARS-COV-2 viruso mutacijos nustatymą ir epidemiologinę kontrolę įgyvendinimo. Ekstremalių situacijų centro nariai sudėliojo galimų veiksmų eiliškumą, siekiant suvaldyti viruso plitimą ir efektyviausiomis priemonėmis lokalizuoti jo židinius.

„Tik pasiskiepiję galėsime jaustis saugūs dėl COVID – 19. Apmaudu, kad tie gyventojai, kurie turi teisę pasiskiepyti, vis dar abejoja vakcinos nauda. Dalis atsisakiusiųjų vakcinos dėl profesinės veiklos turi būti testuojami profilaktiškai - taip užprogramuojami papildomi darbo krūviai mobilių punktų darbuotojams, o testuojamieji kaskart patiria nežinią, ar neužsikrėtė. Turime suprasti, kad vakcina leis mums susigrąžinti gyvenimus“, - sako Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento specialistai pažymėjo, kad sėkmingiausios didelių koronaviruso infekcijos židinių mieste lokalizavimo patirtys susijusios su įstaigų ir įmonių vadovų sąmoningumu. Kelią užkirsti masiniam infekcijos plitimui padėjo operatyviai pateikta informacija apie visus asmenis, turėjusių kontaktą su COVID-19 liga užsikrėtusiu asmeniu. Ištyrus visus, net mažiausiai rizikingus kontaktus, galima operatyviai užkardyti ligos plitimą.

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content