Pradžia
Lt En

Jaunimo hakatonas Atėnuose

Jaunimo hakatonas Atėnuose

Klaipėdos miesto savivaldybės Jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupės atstovė bei Jaunimo reikalų tarybos atstovė Paulina Valužytė ir  Atviro jaunimo centro jaunimo darbuotoja Morta Montvydaitė 2023 m. birželio mėn. lankėsi Atėnuose, Graikijoje projekto "Skaitmeninis pilietinis dalyvavimas V2.0" jaunimo  hakatone. Hakatonass (angliškai - hackathon) yra intensyvus kūrybinis renginys, kurio metu specialistai susirenka tam, kad per ribotą laiką, dažniausiai nuo vienos dienos iki kelių dienų, sukurtų naujas technologijas arba sprendimus įvairioms problemoms. Šis renginys yra orientuotas į praktinį darbą, inovacijų skatinimą ir bendradarbiavimą tarp dalyvių. 

Hakatone dalyvavo atstovai iš Lenkijos, Rumunijos, Graikijos, Italijos ir Lietuvos. Jo metu kiekvienas projekto partneris pristatė savo savivaldybėse geriausiai piliečiu įtraukiančius į sprendimų priėmimą skaitmeninius įrankius. Klaipėdos miesto savivaldybės atstovė pristatė miesto problemų identifikavimo įrankių, kuriuo besinaudojantys gyventojai gali pažymėti apie mieste esančią problemą (Praneškite apie problemą mieste | Klaipėdos miesto savivaldybė (klaipeda.lt)) bei dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos programą "Consul" https://dalyvauk.klaipeda.lt/. Prieš kelias savaitės projekto tinklalapyje šie įrankiai buvo skelbiami viešai ir gyventojai buvo kviečiami susipažinti su visų šalių naudojamais įrankiais bei pasirinkti jų nuomonę patį aktualiausia. Renginio metu buvo paskelbti balsavimo rezultatai. Nugalėjo Rumunijos ir Graikijos skaitmeniniai įrankiai  Com’ ON City, VR Application, and Youth Thematic Years. 

Hakatono metu buvo organiztuoso teraktyvios komandinėmis veiklos, siekiant ugdyti geresnį komandos dvasią ir paruošti jaunimą tolimesnėms veikloms. Dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes, kiekviena iš jų tiriančią skaitmeninį dalyvavimo įrankį: "Com' ON City", VR programa ir Teminius jaunimo metus. Pirmoje veikloje dalyviai buvo paskirti identifikuoti kiekvieno partnerio šalies įrankio kuriems reikalingi poreikius, apibrėžti bendrąją tikslinę auditoriją ir pasiūlyti būtinus veiksmus ar pakeitimus, siekiant užtikrinti įrankio ilgaamžiškumą laikui bėgant. Antrojoje veikloje baigę pirmą užduotį, grupės atliko SWOT analizę, įvertindamos įrankių įgyvendinimą visose partnerių šalyse. Galiausiai kiekviena grupė pristatė dviejų veiklų išvadas, kurios davė ypatingai įdomių rezultatų.

Veikla yra finansuojamas tarptautinės programos CERV projekto "Digital Civic participation -DCP V2.0" lėšomis. Projektas finansuojas iš ES lėšų. 
 
Renginio ataskaita: WP12 Event Description Sheet

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content