Pradžia
Lt En

Skaitmeninio pilietinio dalyvavimo dirbtuvės

Skaitmeninio pilietinio dalyvavimo dirbtuvės

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupė projekto partnerio teisėmis tęsia Europos Sąjungos piliečių, lygybės, teisių ir vertybių programos (CERV-2021-CITIZENS-TOWN) finansuojamą projektą „Skaitmeninis pilietinis dalyvavimas V2.0 – DCP V.2.0“ (angl. Digital Civic Participation V2.0 – DCP V.2.0).  Š.m. balandžio 19 d. vyko Skaitmeninio pilietinio dalyvavimo dirbtuvės savivaldybės darbuotojams. Susitikimo tikslas buvo aptarti šiuo metu naudojamas skaitmenines priemones bei metodus (Klaipėdos miesto dalyvaujamojo biudžetą, seniūnaičių įtraukimą į sprendimų priėmimą, elektroninės savivaldybės paslaugas, klientų aptarnavimo kokybę). Susitikime buvę savivaldybės darbuotojai nurodė, kad vienas iš geriausių skaitmeninių būdų yra dalyvaujamojo biudžeto priemonė, kurią šiuo metu savivaldybė įgyvendina naudojantis Consul programa. Gyventojai savo iniciatyvas gali pateikti ir už jas balsuoti naudojantis elektroninėmis priemonėmis. Savivaldybės darbuotojai pasisakė, kad šiai priemonei turėtų būti skiriama daugiau viešinimo, galėtų būti organizuojami gyventojams mokymai apie tai, kaip teisingai pateikti idėjas elektroniniu būdu, kaip suformuoti idėjos biudžetą. Taip pat susitikime buvo aptarta, kad būtina šviesti visuomenę kaip naudotis įvairiomis elektroninėmis viešosiomis paslaugomis.

Ta pačią dieną taip pat įvyko dirbtuvės skirtos jauniems žmonėms. Jų metu buvo aptariama, ko reikėtų, kad savivaldybė taptų draugiškesnė jaunimui ir jų nuomonė būtų ne tik išgirsta, bet į ją ir atsižvelgiama. Jauni žmonės dirbtuvių metu pasisakė, kad jaunimui aktualias priemones reikėtų viešinti pasitelkiant nuomonės formuotojus bei turėtų būti sudarytos sąlygos lengvai kelių mygtukų paspaudimu rasti visą aktualią informaciją. Jaunuoliai pastebėjo, kad labiau reikia išnaudoti socialinius tinklus ir juose skleisti daugiau informacijos apie Jaunimo reikalų koordinatoriaus darbą, funkcijas ir savivaldybę bei jaunimo galimybes.  

Projektas „Skaitmeninis pilietinis dalyvavimas V2.0-DCP V.2.0” suteikia galimybę labiau išgirsti jaunų žmonių nuomonę apie savivaldybės darbą ir skatina daugiau domėtis įsitraukimu į sprendimų priėmimą. Įgyvendinant projektą taip pat bus suorganizuotas jaunų žmonių hakatonas bei baigiamoji konferencija Graikijoje, kurios metu bus pristatytas leidinys apie visų partnerių šalių (Lenkijos, Graikijos, Rumunijos ir Italijos) įdenfitikuotas skaitmenines pilietinio dalyvavimo priemones.

Ataskaita: WP10 Event Description Sheet

 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content