Pradžia
Lt En

URBACT IV tinklo "Kita karta - jaunimo darbas" vietos grupės susitikimas

URBACT IV tinklo "Kita karta - jaunimo darbas" vietos grupės susitikimas

URBACT IV "Kita karta - Jaunimo darbas" (angl. NextGen YouthWork) vietos veiklos grupės susitikimas, įvykęs 2023 m. kovo 27 d. Klaipėdos miesto savivaldybėje, subūrė įvairių sričių specialistus, siekiant aptarti Jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupės tarptautinių susitikimų gerąsias patirtis ir kaip šias patirtis galima integruoti į vietos veiksmų planą. Susitikimo tikslas buvo pasidalinti įžvalgomis ir idėjomis, kurios gali būti įtrauktos į integruotą veiksmų planą, skirtą jaunimo darbuotojų ir su jaunimu dirbančių asmenų skaitmeninių įgūdžių stiprinimui. Svarbiausios diskusijos sukosi aplink skaitmeninių įgūdžių ugdymo svarbą, jaunimo centrų veikimo modelius skirtingose šalyse.

Pagrindiniai pasiekti rezultatai ir išvados apėmė:

  • Tarptautinių susitikimų Orhuso (Danija) ir Oulu (Suomija) gerųjų patirčių pristatymą, kurio metu buvo pabrėžta jaunimo centrų veiklos svarba.
  • Apklausos dėl skaitmeninių įgūdžių ugdymo, kuri parodė, jog jaunimo darbuotojai jaučiasi patogiai naudodamiesi skaitmeniniais įrankiais, tačiau vis dar išlieka didelis poreikis techninės pagalbai ir įrangai įsigyti, aptarimą.
  • Nustatymą integruoto veiksmų plano tikslus ir kryptys, įskaitant infrastruktūros (patalpų jaunuoliams, NVO) rezervavimo sistemą ir skaitmenizuotą sistemą jaunimui gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.
  • Diskusijas apie socialinius tinklus ir skaitmeninius įrankius, kurie šiuo metu naudojami darbe su jaunimu, bei galimybės mokytis dirbti su platformomis, kurias naudoja jaunimas.

Susitikimas užbaigtas virtualios realybės „Kito kailyje“ išbandymu, kuris simbolizavo inovatyvių metodų svarbą jaunimo ugdyme ir veikloje.

 

Projektas finansuojamas Europos sąjungos lėšomis. 

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content